Home , Avrupa , İsviçre`de Newroz Coşkusu!

İsviçre`de Newroz Coşkusu!

IMG_0744

İsviçre`de Newroz Coşkusu!
2016 Newroz`u , bu yıl İsviçre`de coşkulu bir şekilde gerçekleşti.T.Kürdistanı`nda yaşanan vahşet-katliam ve buna karşı teslim olmayan, fedakarca bir direnişin hakim olduğu siyasal atmosferde gerçekleştirilen Newroz etkinlikleri, öfke ve mücadele coşkusunun haykırıldığı bir güne dönüştü.
İsviçre`de, bu yıl 4 bölgede gerçekleştirilen Newroz etkinlikleri, Lozan, Zürih ve Bern`de gerçekleştirilirken, Basel`de 21 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Lozan
18 Mart`ta, Lozan Demokratik Güçbirliği`nin örgütlediği Newroz etkinliği, saat 18:00`de Lozan Montbelon parkında başladı. 250 civarında katılımın olduğu yürüyüş, meşaleler ve sloganlar eşliğinde, şehir merkezine doğru yürünmeye başlandı.
Yürüyüş boyunca „Biji Newroz“, „Biji Berxwedana Kürdistan“,“Kahrolsun Faşist Türk Devleti“,“Kürdistan`a Özgürlük“, vb. sloganları kürtçe ve fransızca atıldı.
Newroz etkinliğine, yurtsever hareketin yanısıra, Türkiyeli devrimci-demokratik kurumlar ile İsviçreli kurumlar da katılım sağlarken, PARTİZAN taraftarları da flamalarıyla katılım sağladığı görüldü.
Riponne meydanında tamamlanan yürüyüş, yakılan Newroz ateşiyle birlikte, Lozan DGB adına konuşma gerçekleştirildi. Etkinliğe katılım sağlayan İsviçreli yerel kurumların da konuşmalar gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda, Türk faşizminin katliam ve saldırılarına karşı dayanışma ve mücadelenin büyütülmesi gerektiği belirtildi.
Eylem, gerçekleştirilen canlı müzik ve halaylarla sonlandırıldı.

image1

 

 

 

 

 

 

 

 

Bern
Bugün, Bern Demokratik Güçbirliği`nin çağrısıyla biraraya gelen, devrimci, demokratik, yurtsever güçler, Newroz`u direnenlerin coşkusuyla kutladılar. Bern Parlamento önünde gerçekleştirilen yürüyüş, Bern DGB`nin konuşmasıyla devam etti. Yürüyüş, Bern`li anarşistlerin merkezine kadar devam etti. Yürüyüş boyunca hiç eksilmeyen sloganlarla, direnme ve faşize karşı yılmadan mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı.
Newroz yürüyüşüne, devrimci-yurtsever kurumlar katılım sağladı. Partizan taraftarları da, merkezi olarak katılım çağrılarına uygun bir şekilde yerlerini aldılar.
Anarşistlerin binası önüne gelindiğinde, yakılan Newroz ateşi etrafında toplanan kitleye, Avrupa PARTİZAN`ın yayınladığı bildiri okundu. Çekilen halaylar ve atılan sloganlarla, Newroz etkinliği sonlandırıldı.

image1 Kopie

 

 

 

 

 

 

Zürih

IMG_0743
Zürih`te de Newroz, faşizme karşı tavizsiz ve Devrimci Kawa`nın direngenliğiyle yürüyüş gerçekleştirildi.
Zürih Demokratik Güçbirliği`nin çağrısıyla organize edilen Newroz etkinliği, Helvetiaplatz`da taplanılarak, saat 18:30`da yürüyüşe geçildi. Şehir içinde turlanarak gerçekleştirilen yürüyüş, yakılan meşaleler ve susmayan sloganlar yankılanıyordu. Dışardaki kitlenin de ilgi gösterdiği etkinliğe, yüzlerce kişi katılım sağladı. DGB`nin bileşenlerinin katılım sağladığı Newroz etkinliğine, PKK, MLKP, PARTİZAN dışında, İTİF de coşkulu bir şekilde yürüyüşe katılım sağladı. Yol boyunca, aralıksız bir şekilde atılan sloganlarla, katliamlar ve saldırılar kınanırken, direniş selamlandı.
Yürüyüş, Helvetiaplatz`da yakılan Newroz ateşi etrafında, yapılan konuşmalar,halaylar ve sloganlarla coşkun bir şekilde sonlandırıldı.

AHM-İsviçre