Home , Avrupa , ÇEŞİTLİ MİLLİYETLERDEN HALKIMIZIN BİRLİKTE MÜCADELESİYLE BARAJLAR YIKILDI !

ÇEŞİTLİ MİLLİYETLERDEN HALKIMIZIN BİRLİKTE MÜCADELESİYLE BARAJLAR YIKILDI !

atik_logokucukHalkların Demokratik Partisi’nin (HDP), % 13.1 oy oranıyla seçim barajını yıkarak,mücadeleyi Meclisde de yükselterek sürdürmeye yönelik olarak kazandığı başarıyı, ATİK olarak coşkuyla kutluyoruz.

HDP’nin devlet tarafından AKP eliyle yürüttüğü bütün saldırılara, bombalamalara, katliamlara hilelere, hırsızlıklara ve eşit olmayan koşullara rağmen kazandığı seçim zaferi, zulme karşı özgürlük iradesinin, adaletsizliğe karşı hak arayışının, halkları birbirine düşman kılma çabalarına karşı halkların kardeşliğinin, ve ezilenlerin birliğinin ortak zaferidir.

HDP nin kazandığı sonuç, Türkiye ve Türkiye Kürdistanı coğrafyasında yaşayan her milliyetten ve inançtan işçi ve emekçi halkımızın demokratik ve özgür yarınlara olan umudunun ifadesidir.

Egemen sömürücü sınıfların ve sermayenin yedeğindeki burjuva faşist ve gerici düzen partilerine karşı, demokratik bir düzen,adil bir payasım ve bütün milliyetlere tam hak eşitliği temelinde birlikte yaşama ve birlikte mücadele etme ve birlikte kazanma iradesidir.

Seçimlerde kazanılan başarı,sadece bir başlangıçtır. Gezinin isyanı, Somanın öfkesi ve Kobane direnişinin ruhuyla, fabrikaların,sokağın, ve doruklarda sürdürülen özgürlük mücadeleleriyle birleşmiş demokratik Halk iktidarı mücadelesiyle ve sosyalizmle ancak gerçek kurtuluş ve özgürlüklerin garanti altına alınabileciğinin bilinciyle sınıf mücadelesinin bizlere yüklediği görevlere daha çok sarılmalıyız.

HDP nin seçim başarısında gösterilen ortak enerji , ortak mücadele kültürünün gelişmesine katkı sunmuştur. Avrupa da yaratılan bu demokratik güçbirliklerinin aynı zamanda ,Avrupa da emperyalist sömürü ve hak gasplarına, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı, birlikte mücadeleyi yükseltmeye hizmet edeceği inancıyla;

Bu zaferin kazanılmasında Türkiye de ve Avrupa da aylardır canla başla çalışan tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza kadın ve erkek tüm göçmen emekçilere, ATİK olarak teşekkürlerimizi sunuyor ve devrimci duygularımızla selamlıyoruz.

ATİK Genel Konseyi

08 Haziran 2015