Home , Avrupa , Düsseldorf “Yeni Polis Yasasına Hayır“ Dedi

Düsseldorf “Yeni Polis Yasasına Hayır“ Dedi

Düsseldorf |08.07.2018| Almanya NRW Eyaleti‘nin yürülüğe koymak istediği ‘’Yeni Polis Yasası’’ 7 Temmuz’da Düsseldorf’ta binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Kısa bir süre önce Bavyera Eyaleti’nde yürürlüğe konulan ‘’Yeni Polis Yasası’’ şimdi de NRW Eyaletinde yürülüğe konulmak isteniyor. ATİF’in de bileşeni olduğu Enternasyonal Birlik’in yanı sıra sendikacılar, futbol taraftarları ve birçok kurum ve kuruluşlardan meydana gelen geniş bir ittifakın çağrısı ile sabahın erken saatlerinde Düsseldorf DGB Binası’nın önünde başladı. Alanda yaklaşık 20 bin kişi toplandı. Yapılan açılış konuşmaları ile çıkartılmak istenen yeni polis yasasının ne anlama geldiğini ve bu yasa ile; ulaşım yerlerine koyma, inceleme ve araştırma yetkisi, telefon konuşmaları ve mesajlarını dinleme ve takip etme yetkisi, hiçbir gerekçe sunmadan kişileri aylarca gözaltında tutma, tutuklama yetkisi, kişisel özgürlükleri kısıtlayan birçok yetkinin polislere verilmek istenmesi gibi konulara vurgu yapıldı. Konuşmalarda ayrıca, bu yasa ile burjuva sisteminin amacı öncelikle devrimci demokrat ve komünistleri hedef almakla birlikte bütün toplumu kontrol ve gözetim altında tutmak olduğu dile getirildi.

Partizan taraftarları flamalarıyla, ATİF taraftarları da, Şubat ayından beri Yunanistan’da tutsak bulunan ‘’Turgut Kaya’ya Özgürlük’’ pankartı ile eylemde saf tuttular. ATİK-UPOTUDAK’ın Turgut Kaya’ya ilişkin kamuoyuna yönelik çıkartmış olduğu ACİL ÇAĞRI yazılı olarak kitlelere dağıtıldı.

Bu konuşmaların arından coşkulu bir şekilde yürüyüşe geçen kalabalık kitle yürüyüş boyunca serbest mikrofondan bu yasaya karşı tepkilerini dile getirdiler. ATİF’in de mikrofonda Turgut Kaya’ya ilişkin konuşma yapması ile kitle ‘’Yaşasın Enternasyonal Dayanışma’’ sloganı atarak Turgut Kaya’yı sahiplendiklerini ifade ettiler.

NRW Eyalet Parlamentosu önüne gelindiğinde ana sahneden bir çok konuşma gerçekleştirildi. Burada ATİF adına bir konuşma gerçekleştirildi ve yeni polis yasasının göçmenler, ilericiler ve devrimciler açısından ne anlama geldiği üzerinde duruldu ve bu yasaya karşı direniş çağrısında bulunuldu.

Protesto gösterisinde, toplumun en renkli ve en geniş kesiminin eyleme katılmış olması ve protestocuların çoğunluğunun gençlerden oluşması dikkat çekiciydi.

Yeni polis yasasına karşı gerçekleştirilen geniş katılımlı protestolar sürerken, Eyalet Parlamentosu’nda yasanın görüşülmesinin ertlendiği duyuruldu. Yasanın Eylül ayında tekrar ele alınacağı vurgulanırken, direnişi gerçekleştiren kurumların yasaya karşı direniş çağrılarının devam edeceği bekleniyor.