Anasayfa , Avrupa , Ceren ve Mazlum ATİK Gençlik ve Tatil Kampında anıldı

Ceren ve Mazlum ATİK Gençlik ve Tatil Kampında anıldı

ROSES |06.08.2017| Ölümlerinin ikinci yıl dönümü vesilesiyle Ayfer Ceren Karatepe ve İbrahim Karatepe 5 Ağustos 2017 tarihinde yirmisekizincisi Katalonya‘nın Roses kasabasında düzenlenen ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) Gençlik ve Tatil Kampında anıldı.

Ceren ve Mazlum şahsında yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlanan anmada: ”Bulunduğu alanda her eylemi, faaliyeti dört gözle bekleyen, gücü yettiğince katkı sunmaya çalışan Ceren’imiz, ikinci ismini TKP/ML TİKKO  komutanı Ayfer Celep’ten almıştı. Bugün Ceren’imizin ikinci ölüm yıldönümü. Hafızalarımızdan silinmeyen Ceren’in yitirilişi, Ceren’i her anımızda yaşatmakla tazeliğini koruyacaktır. Bugün yaşıyor olsaydı devrim, demokrasi ve insanlık mücadelesine birçok katkı sunacağından emin olduğumuz Ayfer Ceren’i ölümünün ikinci yılında özlemle anıyor, onu unutmayacağımızın sözünü veriyoruz! Devrimci mücadelenin fedakar emekçisi Mazlum yoldaş, göçmen olarak yaşadığı İsviçre`de İTİF faaliyetlerine her türlü destek veren, bir dönem ATİK Denetim Kurulu üyeliği görevinde de bulunan, çevresinde ve Konfederasyonumuz camiasında sevilen ve sayılan birisiydi. Yüreği hep heyacan dolu, devrimci gelişmelerde gururlanan, kendisinden bir şey talep edildiğinde geri çevirmeyen, sevecen bir yoldaşımızdı.” açıklaması yapıldı.

Anma Ceren`in anısına yazılmış bir şiiri Ceren’in yakın arkadaşı Zelal’in okumasından sonra Ceren’in severek dinlediği ”Kendine iyi bak” ve ”Buğday tanesi” ezgilerini kampta bulunan tüm gençlerin koro şeklinde seslendirmesi ile sonlandırıldı.

2015 Temmuz-Ağustos ayları arasında Yunanistan’da 26. ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) Gençlik ve Tatil Kampında trafik kazası sonucu Ayfer Ceren Karatepe  07 Ağustos 2015 tarihinde yaşamını yitirmiş, aynı kazada Ayfer Ceren Karatepe‘nin babası İbrahim Karatepe(Mazlum) ağır yaralanmış, uzun süren müdehaleler sonuç vermemiş ve 13 Aralık 2015 tarihinde yaşamını yitirmişti.