Home , Avrupa , Hannover’de Faşist Saldırı Lanetlendi

Hannover’de Faşist Saldırı Lanetlendi

HANNOVER | 01 – 08 – 2011 | 17 Temmuz 2011 tarihinde içinde kimsenin olmadığı bir anda bir grup faşist tarafından camları kırılan Hannover Kültürlerarası Gençlik Forumu (KGF) lokaline yönelik saldırı ile Türk devletinin Türkiye ve T. Kürdistan’ındaki ırkçı-faşist saldırılarının devamı olduğundan hareketle, Kürtlere yönelik baskı ve ırkçı saldırılar kınandı.

ATİF, ADHF, MLPD, YEK-KOM’un Hannover örgütleriyle, Hannover’de bulunan Anti-Faşist diğer Alman Örgütlenmeleri, ortkalaşa bir miting ve yürüyüş düzenledi. Faşist saldırıları kınama mitingi ve yürüyüşü 28.07.2011 tarihinde saat 17.00’de başladı.

Hannover’in merkezinde yapılan yürüyüş ve mitinge yaklaşık 300 kişi katıldı.

Yürüyüş ve mitingi düzenleyen örgütler tarafından ortak hazırlanan bildirinin okunmasından sonra, katılımcı örgütler sırasıyla birer konuşma yaptılar. Kürtçe, Türkçe, Almanca yapılan konuşmalar, Türk devletinin faşist saldırılarını kınadı ve lanetledi. Özellikle Kürtlere yönelik ırkçı-faşist saldırılar konuşmaların ana temasını oluşturdu. Ayrıca ATİF Yönetim Kurulu’nun derneğimize yönelik saldırıyı kınayan bildirisi de Türkçe ve Almanca okundu.

Yine KGF kendi hazırladığı bildiride Türkçe olarak okundu ve derneğe yönelik saldırı kınandı.

Yürüyüş polisin ve yer yer Türk faşistleri’nin provakatif tavırlarına karşın çoşkulu ve kararlı geçti. Devrimcilere ve halklara yönelik tüm baskı ve şiddet hareketlerinin kınanacağı ve karşısında olunacağı vurgulandı. Yürüyüş boyunca ortak sloganların yanı sıra her örgütlenme kendine özgü sloganlarda attılar. Ayrıca Norveç’teki ırkçı-faşist katliamda kınandı. Ve faşizmin karakterinin her yerde aynı olduğu vugulandı ve lanetlendi.

Yürüyüş KGF lokali önünde sona erdi.