Anasayfa , Haberler , Cerattepe’de maden faaliyeti durdu, şirket gidene kadar mücadeleye devam

Cerattepe’de maden faaliyeti durdu, şirket gidene kadar mücadeleye devam

U354657nbenannt

İçinde Yeşil Artvin Derneği’nin de olduğu bir heyet ve Davutoğlu arasında yapılan görüşme sonra Yeşil Artvin Derneği bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Artvin halkının haklı mücadelesi maden şirketi Cerrattepe’yi terk edene kadar devam edecektir” denildi

Cerattepe’de günlerdir devam eden direniş sonucu bugün (24 Şubat) Artvinliler ve Davutoğlu arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede hukuki süreç sona erene kadar maden şirketinin hiçbir faaliyet göstermeyeceği sonucu çıktı. Ancak daha önce de böyle bir karar verilmiş, Rize İdare Mahkemesi’nin 2014’te bölgede hiçbir şekilde madencilik yapılamayacağı kararı olmasına rağmen Cerattepe’de Cengiz İnşaat çalışma yapmaya başlamıştı.

Davutoğlu ile yapılan görüşmeye Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Genel Sekreter Bedrettin Kalın, AKP’li Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  AKP ve CHP Milletvekilleri, AKP, CHP ve MHP İl Başkanları, Artvin Ticaret Odası Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden akademisyenler yer aldı. Toplantıda AKP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu da hazır bulundu.

‘Şirket gidene kadar mücadeleye devam’

Görüşme sonrası Yeşil Artvin Derneği Facebook’undan yaptığı açıklamayla şunları belirtti:

Bizler Artvin halkının haklı taleplerini iletmek ve Sayın Başbakan’a doğru bilgileri vermek üzere Ankara’ya geldik. Cerattepe ile ilgili ekolojik ve hukuksal durumu kendisine ve Sayın bakanlara anlattık. Sayın Başbakan bütün bu görüşmeler sonucunda maden şirketinin faaliyetlerinin yargısal sürecin sonuna kadar durdurulduğunu,bu süreç içerisinde ilgili bakanlıklar ve kendisinin bizlerle görüşmeye devam etmek istediğini ifade ederek bir toplantıya yetişmek üzere yaklaşık iki saat sonra aramızdan ayrıldı. Devam eden süreçte üç bakanla görüşmelerimizi sürdürerek talep ve isteklerimizi ilettik. Artvin halkının talebinin şehre yığılan güvenlik güçlerinin çekilmesi ve maden şirketinin Cerrattepe’yi terk etmesi gerektiğini söyledik. Ancak bu taleplerimizle ilgili olumlu bir karar henüz alamadık. Görüşmelerin devam edeceği söylendi. Artvin halkının haklı mücadelesi maden şirketi Cerrattepe’yi terk edene kadar devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.