Home , Avrupa , Nürnberg `de yürekler Soma için attı !

Nürnberg `de yürekler Soma için attı !

WP_20140516_002NÜRNBERG -16-05-2014-  Nürnberg Demokratik Güçbirliği´nin  (NDGBP) çağrısı ile  bugün Lorenz Kilisesi önünde yapılan Mitinge yaklaşık 300 insan katıldı.

Tertip Komitesi, Soma`da Maden isletmelerinde toprak altında diri diri katledilen işci ve emekcileri anmak icin kitleyi saygı duruşuna çağırdı. Saygı duruşu ardından Türkce ve Almanca Türk Devletinin katliamları ve Soma`da  madencilerin  yaşamlarını yitirmelerine neden olan  kapitalist burjuvazinin  aşırı kar hırsı, taşeron sirketler yoluyla ucuz işgücü ve yeterli önlem almadan  emekçileri yerin dibinde çalışmaya mahkum eden devletin ve Fasist AKP hükümetinin  politikaları kınandı.

Yapılan konuşmada “ Madımaktan,Roboskiye,Geziden Soma`ya  faşist devlet katletmeye devam ediyor !. Bu bir kader değil. Tüm işci ve emekçiler,ezilenler,Kürt halkı ,Aleviler,Devrimciler,Sosyalistler  ve Devlet zulmüne mağruz kalan tüm halklar birlikte mücadele etmeli ve bu faşist düzeni değiştirmeli yerine Demokratik Halk iktidarı kurmalı „ denilerek “ Türkiye de ve Kürdistan da halkın biriken ve yükselen öfkesi bu düzeni parçalayacak ve  egemenlerin saltanatına son verecek „ ifadelerine yer verildi.

Alman ilerici parti ve örgütlerinin ve sendika temsilcilerininde katıldığı Miting de ; „Faşizme karşı omuz omuza ! Yaşasın Enternasyonal Dayanışma ! Soma`nin kömürü AKP` yi yakacak ! „sloganları haykırıldı.

Miting de  Türkiye`li ve Kürdistan` lı  Göçmen örgütleri ve devrimci örgütlerden ATiF, AGiF,AKM,YEK-KOM,SYKP,PARTiZAN,KOMKAR,HALK CEPHESI,DiDF,ÖDA  bayrakları ve flamalarıyla yer alırken, Alman örgütlerinden, MLPD,REBELL, ICOR,DKP,DIE LINKE, IGM temsilcileri ve kitlesi de mitinge  katılarak dayanışma gösterdiler.

WP_20140516_003WP_20140516_007WP_20140516_012