Home , Haberler , Cenevre`de Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük mitingi

Cenevre`de Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük mitingi

image2İsviçre Fransız Kantonların oluşturdugu Yesilçalı’ya özgürlük kordinasyonu tarafından 02.09.2015 tarihinde Cenevre şehir merkezinde bir miting gerçekleştirildi.

Eylemde ilk sözü alan ATİK temsilcisi özetle; “Tutuklamaların hukuk dışı ve tamamen politik olduğunu, ATİK aktivistlerine yönelik Almanya’nın uygulamaya çalıştığı “terör örgütü” 129. a/b nin derhal iptal edilmesi gerektiğinin altın cizen temsilci, Sosyalist Parti (SP) li Adalet bakanını uyararak Yeşilçalı’nın iadesi durudurulmalı ve serbest kalmalıdır. Diyerek sonlandırıdı.”

Ardından M. Yeşilçalı avukatlarından Oliver Peter’de, “İsviçre gibi demokratik insan haklarına önem verdigini söyleyen bir devletin Mehmet Yeşilçalı konusunda tam aksi davrandıgını belirterek bu anti demokratik uygulamaya herkesin tepki vermesi gerektiğinin altını çizdi.”

Daha sonra Cenevre Solidaritet adına söz alan temsilci de, “Türk devletin bir yanda kendi icinde tutuklama, baskı ve katliamlarla devrimci ve ilercileri, muhalefeti susturmaya çalışırken diğer taraftan, Kürdistan topraklarında adeta bir katliam gerçekleştirmektedir. Türkiye devleti faşizmi yaşatırken, Avrupa’daki politik göçmen kurumlara da buradaki devletler üzerinde saldırıları devam etmektedir. Mehmet Yeşilçalı ve tüm ATİK aktivistleri serbest kalıncaya kadar eylemliklerimiz devam edecektir.” Diyerek sonlandırdı konuşmasını.

Yapılan etkinliğe, Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük pankartı, ATİK – YENİ KADIN flamaları, Yeşilçalı’nın büyük resimlerinin olduğu dövizler ve hazırlanan bildiri, bröşürlerin dağıtımı yapılarak sonlandırıldı.

image2image1