Home , Avrupa , 500. Haftasında İsviçre Bern ve Zürih’te oturma eylemi gerçekleştirildi.

500. Haftasında İsviçre Bern ve Zürih’te oturma eylemi gerçekleştirildi.

Zürih Anneler 3İSVİÇRE |26-10-2014| Cumartesi Anneleri’nin 500. Oturma haftası nedeniyle Avrupanın bir çok kentinde destek eylemleri gerçekleştirildi. Bu eylemlerden ikisi de İsviçre’nin Bern ve Zürih Kentinde yapıldı.

İsviçre Demokratik Güç Birliği ve İsviçre İnsan Hakları Dayanışma Derneği’ninde içinde olduğu, İsviçre Cumartesi Anneleriyle Dayanışma Komitesi’nin çagrısıyla Türkiye’de gerçekleştirilen Cumartesi Annelerinin 500. Haftasında aynı saatlerde Bern ve Zürih merkezinde oturma eyleminde kayıpların resimlerin yanısıra Almanca dövizler taşınıldı.

Oturma Eylemde dayanışma komitesi adına Türkce ve Almanca konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada “Türkiye’de özellikle 1980 ve 1990’lı yıllarda yüzlerce insan devlet tarafından kaybedilmiş, binlerce kişi de devlet destekli ya da bizzat kamu görevlisi failler tarafından faili meçhul kalacak şekilde öldürülmüştür.” “O dönem sorumlu makamlarda bulunan bir çok kişi bugünkü iktidarda milletvekili, bakan, parti görevlisi ya da çeşitli görevlerdeki bürokratlar olarak görev almaya devam etmekte, korunmaktadır.” denildi. Devaminda ise “Türkiye, yıllardır imzalamaktan kaçındığı BM Herkesin Zorla Kaybedilmesinden Korunmasına Karşı Uluslararası Sözleşme’yi imzalasın! Dünya kamuoyuna sesleniyoruz; yok edilmek istenen yalnızca evlatlarımız değil, insanlığın vicdanıdır. Dünyanın her bir yanında yüzbinlerce insanı hedef alan insanlığa karşı bu suç karşısında susmayın! Kayıplar mücadelesini destekleyin. Sesinizi bizlerin hakikat ve adalet talebimize katın.” “Biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki eğer vazgeçersek evlatlarımız o zaman gerçekten kaybolacak, insanlık onuru o zaman zedelenecektir.” denilerek kamoyuna çagrı yapıldı.

Daha sonra Bern’deki eylemde kayip Ali Tekdag`in eşi Hatice Tekdağ, Zürih’de ise Şehit ve Tutsak Ailesi Sultan Çakıroğlu, Cumartesi Annelerinin gönderdiği mesajı sundular.

Eylem “Katil devlet hesap verecek“, „Kaybedenler kaybedecek“, „Anaların öfkesi katilleri boğacak“ sloganlarıyla son buldu.

Zürih Oturma eylemi alanında Yunanistanda Kırmızı Bülten gerekçesiyle tutuklu bulunan Muzaffer Acunbay‘ Özgürlük için açılan imza kampanyasıda yürütüldü.

Bern Anneleri 2Bern Anneleri 4Zürih Anneleri 10Zürih Anneler 1Zürih Anneleri 9