Home , Haberler , Öker: „Bu Dava Utanç Vericidir“

Öker: „Bu Dava Utanç Vericidir“

İSTANBUL |26.01.2017| HDP Eski Milletvekili ve Avrupa Alevi Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker hakkında, Suruç katliamı protestosuna katıldığı için açılan davanın ilk duruşması görüldü. Savunma yapan Öker, davanın utanç verici olduğunu söyledi. Dava, 7 Mart’a ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Milletvekili ve Avrupa Alevi Konfederasoyonu Onursal Başkanı Turgut Öker hakkında, Suruç katliamının protesto edildiği eyleme katıldığı için açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmayı SGDF Eş Başkanı Okan Danacı, Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Suruç gazileri de takip etti.

ÖKER: BİR KATLİAMI LANETLEMEK İNSAN OLMANIN GEREĞİDİR

Duruşma Öker’in kimlik tespitiyle başladı. Ardından savunma yapan Öker, o dönem milletvekili olduğunu hatırlattı. Öker, şunları söyledi: „Bu iddianameyi elime ilk aldığımda utanç duydum. Bu ülkenin vicdanını temsil eden gençlerin katledilmesini lanetlemek en insani görevdir. Yargılanacaksa bu katliamı lanetlemeyenlerin yargılanması gerekir. Bir katliamı lanetlemek insan olmanın gereğidir.“

15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin her yerde anıldığını hatırlatan Öker, Suruç’ta katledilenlerin anılmasının suç olarak gösterilmesinin çifte standart olduğunu vurguladı. Öker, doğrudan insanlığı ilgilendiren katliamlar karşısında halkın sokağa çıkmasının son derece meşru olduğunu vurguladı.

Avukat Erdal Doğan, Öker’in „Katil IŞİD işbirlikçi AKP“, „Ankara’da düşene dövüşene bin selam“ sloganları attığı gerekçesiyle yargılandığını hatırlattı. Tüm bu ifadelerin, ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurgulayan Doğan, şunları söyledi: „Müvekkilimin katıldığı eylem gayet demokratik bir eylemdir. Reina’da da insanların katledilmesi nasıl insanlık suçuysa Suruç katliamı da insanlık suçudur. Bu iddianame çok usulsüzce, haksız ve hukuksuz bir iddianamedir. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum“

Mahkeme heyeti duruşmayı 7 Mart 2017’ye erteledi. (Kaynak: EtHA)