Anasayfa , Haberler , Çemişgezek Şehitleri Yürüyüşle Anıldı

Çemişgezek Şehitleri Yürüyüşle Anıldı

İSTANBUL | 10 – 07 – 2011 | Dersim’in Çemişgezek ilçesinde 29 Haziran’da çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Mazlum Erenci ile TİKKO gerillası Yurdal Yıldırım için İstanbul Sarıgazi’de bir yürüyüş gerçekleştirildi. Partizan ve BDP’nin çağrısıyla Demokrasi Caddesi Üçler Market önünde bir araya gelen kitle “ Şehit namırın”,  “Devrim şehitleri ölümsüzdür” yazılı pankart açarak taşıdı.

Erenci ve Yıldırım’ın fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşün ardından, Sarıgazi meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yurdal Yıldırım ve Mazlum Erenci’nin fotoğraflarının taşındığı eylemde “Şehit namırın” , “gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı”,  “ gerilla onurdur onuruna sahip çık” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından gerçekleşen basın açıklamasında Mazlum erenci ve Yurdal Yıldırım’ın ölümsüzlük kervanına katıldıkları devrettikleri bayrağın Munzurlarda daha bir gür dalgalandığı ifade edildi.

Basın açıklaması yapan Pınar Kalaycı, “Kürt ulusunun, yok sayılması ve inkara karşı gösterdiği direniş egemenler tarafından ezilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Kürtlere yönelik şiddetin tırmandırıldığını belirten Kalaycı, tutuklama ve gözaltıların yanı sıra askeri operasyonlarla imha operasyonunun devam ettiğini kaydetti.

Kalaycı, 29 Haziran’da Tunceli Çemişgezek’te TKP/ML TİKKO gerillası Yurdal Yıldırım ve HPG gerillası Mazlum Erenci zulmün üstüne korkusuzca yürüyen ölümsüz şehitlerimizin arasına katılmışlardır. Ölümsüzlüğe uğruladığımız Mazlum ve Yurdal’ı bir kez daha sıkılı yumruklarımızla anıyor, halka ve devrime bağlılıklarını selamlıyoruz” diye konuştu.

Güzel Şahin de yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizin bayrağını siz gençler devraldınız, yükselteceğinizi biliyorum. Düşmanlar bilmelidir ki gökyüzündeki yıldızlar sönerse, denizdeki dalgaları durdurabilirse o zaman devrimimiz yenilir. Bizler bu güne kadar yapılanların hesabını birer birer soracağız. Devrim şehitleri ölümsüzdür” dedi.

TKP/ML militanları cadde üzerine “Halk savaşçıları ölümsüzdür, TİKKO ve HPG gerillaları ölümsüzdür”  TKP/ML TİKKO imzalı bomba süsü verilmiş pankart astılar. Yaklaşık iki saat asılı kalan pankart bomba imha ekiplerinin çağrılması ile indirildi. (ÖG/ANF)