Anasayfa , Avrupa , Çapulcular Sokakta, Taksim’le Dayanışmada!

Çapulcular Sokakta, Taksim’le Dayanışmada!

ibk 08-06 taksim1INNSBRUCK |08 – 06 – 2013| Recep Tayyip Erdoğan; iş bırakma eylemine hazırlananlara “marjinal” diyeli 10 yıl, rektörlerle olan toplantısını protesto eden öğrencileri protesto edenlere “marjinal” diyeli 3 yıl, Kuzey Kıbrıs’ta kendisini protesto edenlere “marjinal” diyeli 2 yıl, Türkiye’de açlık eylemi yapanlara “marjinel” diyeli 1 yıl olmuşken; bugün Türkiye’de bütün “marjinel” ÇAPULCULAR sokaklarda.

Devleti temsil eden bir Başbakan’ın; kendisinin temsil ettiğini iddia ettiği halka “ÇAPULCU” demesinden sonra tüm Türkiye’ye yayılan ve polisin sınırları zorlayan şiddet girişimleriyle bile bastırılamayan bu ayaklanmanın temsilcisi haline gelen Taksim direnişçileri ile Avrupa’nın bir çok yerinde dayanışma eylemleri devam ediyor. Bunun bir örneği de bugün Innsbruck’ta yapıldı.

Saat 11:30’da Anna-Saule anıtı önünde toplanmaya başlayan ve Innsbruck’taki birçok devrimci-demokrat, ilerici ve yurtsever kurumun imzasının olduğu Demokratik Güç Birliği platformu, burada “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları ile eylemini başlattı. Türkçe ve Almanca yapılan konuşmada önce TTB’nin (Türk Tabipler Birliği) yaralılar ve ölenler üzerine kaleme aldığı rapor okundu. Sonrasından platform adına yapılan kısa bir başlama konuşması oldu. Konuşmada Taksim’de şu anda görüntüler sakin gözükürken ara sokaklarda halen çatışmaların devam ettiği, el birliği ile tüm yandaş basının durumu örtmeye yönelik hareket ettiğini belirtti. Aynı zamanda Ankara’da da polisin “burası başkent” mantığı ile vahşet sınırını zorladığı belirtildi.

Bugün AKP’nin devlet politikalarını uyguladığının altının çizildiği açıklamadan sonra artık Taksim’in bir halk direnişine dönüştüğü ve amacının Türkiye’de daha demokratik bir toplum yaratmaya yüzünü çevirdiği söylendi. Özellikle Erdoğan’ın %50’lik bir kitleyi yola dökmemek için zor durduğunu açıklamadığını ifşa eden konuşmada bu yüzde ellinin şu anda sokaklarda Rize’de, İzmir’de ve Antalya’da ellerinde sopalı sivil polisler şeklinde açıklamadan 3 gün önce sokaklarda olduklarını belirtti.

Açılış konnuşmasının peşinden kitle “Çapulcular burada Tayyip nerede?”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız”, “AKP’nin itleri yıldıramaz bizleri” sloganları ile yürüyüşe geçti. Almanca dilinde hazırlanmış slogan ve dövizlerle ayrıca çevredeki yerli halk ve turistlerinde ilgi odağı olan ve yaklaşık bir buçuk saat süren yürüyüşten sonra gene Anna-Saule’nin önüne gelindi. Burada platform adına ortak basın metni okunduktan sonra ayrıca Mala-Gela Kurdan derneği KCK adına kitleye sunulan açıklamayı okudu. Almanca yapılan açıklamada Türkiye’de demokratik her yolun devlet şiddeti ile kapatıldığı, bundan kaynaklı geliştirilmek istenen her türden demokratik platformun soruşturma veya devlet terörü ile son bulunduğu belirtilerek, KCK’nın bu süreçte gelişen ve Türkiye’deki AKP gericiliğinin bu kara maskesini yırtan Taksim direnişini selamladığı, bu anlamda Gezi Parkı’ndaki bu direnişin aslında Türkiye’de farklı birçok kesimin demokratik taleplerini yansıttığı ve birlikteliği yakaladığı bir ortam olduğunu ve sonuna kadar savunulması gerektiği söylendi. Konuşmaların ardından miting halaylar ve sloganlarla son buldu.