Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Açlık Grevleri İle Dayanışma Etkinlikleri

Frankfurt’ta Açlık Grevleri İle Dayanışma Etkinlikleri

FRANKFURT |15.04.2017| Türkiye zindanlarında sürdürülen süresiz açlık grevleri kritik aşamaya gelirken Frankfurt’ta da dayanışma etn-kinlikleri gerçekleşti. Her Cumartesi Frankfurt Hayır Platformu tarafından açılan çadır son olarak bu hafta açıldı ve konu olarak hapishanelerde tutuklu bulunan HDP milletvekilleri ve sürdürülen süresiz açlık grevleri konu olarak ele alındı.

Hayır Platformu tarafından yapılan konuşmalarda Türkiye’de faşist baskıların arttığına işaret edildi, tutusak bulunan HDP milletvekillerine dair son bilgiler verildi ve açlılk grevlerine dayanışma çağrıları yapıldı.

Frankfurt Kürt kadın kurumu tarafından yapılan çağrı son dönemlerde artan kadın cinayetlerini prtesto amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte aynı zamanda süresiz açlık grevlerine ilişkin bildiriler okundu ve konuşmalar gerçekleştirildi. ATİF ve Yeni Kadın Frankfurt’un katıldığı protesto yürüyüşü Anagar’dan tarihi Römer meydanına kadar sürdü.

Oldukça coşkulu geçen yürüyüşte YDG ve birçok gençlik kurumunun ortak gerçekleştirecekleri 5 Mayıs Münih yürüyüş çağrısının elilanlarının dağıtımı gerçekleşti.