Home , Avrupa , ÇAĞRI: Kobani Direnişini Sahiplenmek İnsanlık Onurunu Sahiplenmektir, Berlin`de Parlamento önünde oturma eylemi (Brandenburger Tor)

ÇAĞRI: Kobani Direnişini Sahiplenmek İnsanlık Onurunu Sahiplenmektir, Berlin`de Parlamento önünde oturma eylemi (Brandenburger Tor)

Nav-Dem-Logosu-Son-Hali-300-dpi2AHM | 25-09-2014 |  İnsanlık düşmanı ISİD çeteleri 15 Eylül’den beri Türk devletinde ve AKP hükümetinde aldığı destekle Rahva’nın Kobani kantonuna dünyanın gözleri önünde saldırmaktadır.  NATO üyesi Türkiye devleti ve onun hükümeti AKP pervasızca dünyanın gözleri önünde Halkların ve inancaların düşmanı ISİD çetelerine silah desteğini vermekte ve sınırlarını ISİD çetelerine sonuna kadar açmaktadır. Daha birkaç gün önce Federal Almanya Parlamentosunda bu çeteye karşı oturum yaptı. ABD ve 24 ülke ISİD çetelerine karşı sözde bir koalisyon oluşturdular. Ancak ISİD çeteleri batının müttefiki Türkiye’de aldığı destekle 15 Eylül’den beri Kobaniye saldırarak sivil insanları öldürmekte en insanlık dışı yöntemlerle Kobani üzerine gelmektedir.  Dünya sessizce bu saldırıyı izlemektedir. Bu saldırılar bir kez daha bizi haklı çıkarmıştır. Bu çete uluslar arası emperyalist güçlerin onayı ile Türkiye gibi devletlerin desteği ile büyütülüp geliştirildiğinin ispatidir. Almanya ve diğer batılı devletler müttefikleri Türkiye’nin bu desteğini kestirseler ISİD çeteleri Rojava direnişi karşında tutunamaz. Rojava’da ki oluşan kantonlar kimliklerin ve inançların birlikte eşit ve özgür biçimde yasaya bildiklerinde bu sistem Ortadoğu’da sorunların çözüm modelidir.

NAV-DEM olarak basta Almanya olmak üzere dünyanın bu sessizliğini sese dönüştürmek ve Kobani direnişinin sahiplenmek için Berlin Brandenburger Tor`da 25-26 Eylül’de saat 10.00’da yapılacak olan iki günlük oturma eylemi yapıyoruz. Eyleme kuzey Almanya’daki  Oldanburg, Lohne, Kassel, Erfurt, Hamburg, Hannovver, Sazgiter, Peine, Hildesheim, Bremen, Bremenhafen, Halle,  tüm toplum merkezleri ve çevresindeki Kürtler ve dostları katılmalıdır.

Gerek 25-26 Eylül`de Berlin’de Parlamento önünde yapacağımız oturma eylemine, gerekse Almanya’nın  diğer şehirlerde  yapılacak eylemlere   katılmak onurlu ve yurtsever olmanın  görevdir.

  • Bugün Onurlu ve yurtsever   olmak  Kobani direnişini sahiplenmekten geçer.
  • Özgürlük, eşitlik, kardeşlik istiyorsan hakların İradesi olan  Kobaniye sahip çıkmalısın
  • Ortadoğu’da Kürtler, Araplar, Asuriler, Ermeniler, Türkmenler, Hristiyanlar, Ezidiler, Aleviler, Müslümanların eşitliği ve kardeşliği için Kobani direnişi sahiplen
  • Kobani direnişi insanlık onurunu yaşatma direnişidir.

NAV-DEM (Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi)

24 Eylül  Çarşamba

Hildesheim Yürüyüş

Toplanma yeri: Merkez İstasyon önü. Başlama saati: 17.00

26 Eylül  Cuma

Hannover  Yürüyüş

Toplanma Yeri: Steintor, Başlama Saati 17.00

Frankfurt  Bilgilendirme Çadır ve Miting

25-26 Eylül saat 11.00-19.00 arası bilgilendirme çadırı, Cumartesi 16.00-19.00 arası miting, YER: Hauptwache

27 Eylül  Cumartesi

Berlin, yürüyüş –miting

Toplanma Yeri am U-Bahn Wittenberg Platz, Başlama saati: 16.00

Kassel,  Miting

Toplanma yeri: Holländischen Platz, başlama saati 14.30

Organize edenler: Kassel demokratik toplum merkezi, Kasael Baris Hareketi, YXK, Sol Parti-Kassel

Düsseldorf , Yürüyüs –miting Düsseldorf, Bonn ,Wuppertal ,Essen ,Köln, Dortmund, Bilefeld, Munster, Hagen, Duren, Aachen, Leverkusen toplum merkezleri katılacak

Toplanma Yeri: Merkez İstasyonun Önü, Başlama Saati 14.00

Erfurt, Yürüyüş

Başlama yeri :Erfurt Hauptbahnhof, Baslama saati: 13.30