Anasayfa , Haberler , Buldan: Akp Tarihin Çöplüğüne Gömülecek!

Buldan: Akp Tarihin Çöplüğüne Gömülecek!

HABER MERKEZİ|04.01.2022|HDP grup toplantısında konuşan Pervin Buldan, gündeme dair birçok açıklamada bulundu. HDP Eş Genel Başkanı İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlattığı sözde “terör teftişi”ne ilişkin İstanbul halklarının büyük demokrasi ittifakı ile AKP’yi tarihin çöplüğüne göndereceğini söyleyerek ekledi: “Yolsuzluk, hırsızlık, yalan, talan döneminizi bitirecek bir halk var. 31 Mart bir başlangıçtı, arkası daha büyük gelecek. Çifte yenilgi aldığınız İstanbul halkları, büyük demokrasi ittifakı ile sizi tarihin çöplüğüne gönderecektir. İstanbul faşizminize de demokrasi kumpaslarınıza da geçit vermeyecektir. Suçlu arıyorsanız suçlularla fotoğraf albümünüze ve aynaya bakarsanız suçluları orada göreceksiniz.”

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’ye yönelik faşist söylemlerine de cevap veren Buldan, “Demokrasinin yüz akı olan HDP’ye kimsenin laf söyleme hakkı da haddi de yoktur. HDP bu ülkenin de bu ülkenin halklarının da bu ülkenin demokrasinin de yüz akıdır. Bu ülkede bir yüz karası varsa o da sizin zihniyetinizdir, bakış açınızdır” dedi.

Cezaevlerinin güncel ve yakıcı bir sorun olmaya devam ettiğini söyleyen Buldan, “Aralıkta 6 tutsak cezaevlerine yaşamını yitirdi. Sağ giren tutukluların cezaevinden tabutları çıkıyor. Tutsaklara fiili bir idam cezası uygulanmaktadır. Keyfi aramalar, görüş yasakları, darp, taciz yaygın bir uygulama haline geldi. Yaşananlar İmralı’da sürdürülen ağır tecrit politikasından da bağımsız değildir. Cezaevlerini bir toplama kampına çeviren iktidar, haksız ve hukuksuz tutuklamalarla ülkeyi yarı açık cezaevine dönüştürdü. İktidarın gücüne güvenen tüm bürokratlara sesleniyorum; cezasızlık zırhına güvenip sürdürdüğünüz hukuk dışı uygulamalardan vazgeçin.” değerlendirmesinde bulundu.

AKP-MHP iktidarının yaratmak istediği karanlık Türkiye tablosunun karşısında umudu ayakta tutanların da var olduğunu belirten Buldan, 2021 yılına demokrasi mücadelesinin damga vurduğunu söyledi. AKP-MHP iktidarının her türlü zulüm ve hukuksuzluğu yapmasına rağmen Türkiye halklarının mücadelesinden asla ödün vermeyeceğinin mesajını verdi.