Anasayfa , Avrupa , Fransa’da IŞİD Katliamlarını Protesto Eylemleri

Fransa’da IŞİD Katliamlarını Protesto Eylemleri

10333395_10203049304086779_7199854136782137601_oFRANSA | 17 – 08 – 2014 | Fransa’nın Strazburg ve Reims şehirlerinde, IŞİD çeteleri tarafından Şengal’de gerçekleştirilen katliamları protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Strazburg şehrinde 16 Ağustos Cumartesi günü bir yürüyüş gerçekleştirildi. Mezopotamya Kültür Merkezi’nin düzenlediği yürüyüş, saat 16’da Kleber Meydanı’nda başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Partizan ve ATİK de flamalarıyla yerini alarak sloganlarıyla katliamı protesto etti ve sistemin tüm saldırılarına karşı dünya halklarının direnişinin devam edeceğini haykırdı.

Müslüman, Hristiyan, Yezidi; Barbarlığa Karşı Birleşelim” ve “Sessizlik! Kürdistan’da Katliam Var!” ana pankartlarının arkasında yürüyen kitle sık sık “Biji Berxwedana YPG“, “Biji YPG”, “Biji Şengal” gibi sloganları haykırdı.

ATİK ve Partizan kortejindeki gençler yürüyüş boyunca “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak” sloganını haykırırken, Fransızca olarak da “Halklara Egemen Olmak İsteyenlere Karşı, Halkların Cevabı: DİRENİŞ!” sloganını attılar.

Yürüyüşün ardından tekrar Kleber Meydanı’nda toplanılan eylemde HDP Avrupa Parlementosu ve ATİK temsilcilerinin de içinde olduğu çeşitli kurum ve kişiler konuşmalar  gerçekleştirdi. Kürtçe ve Türkçe gerçekleştirilen konuşmaların ardından eylem sloganlarla bitirildi.

Yine Fransa’nın Reims 16 Ağustos Cumartesi günü bir yürüyüş gerçekleştirildi. Demokratik Kürdistan Merkezi-Reims tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe Reims şehrindeki Yezidiler, Hakların Evi Derneği, Sosyalist Parti ve Partizan destek verdi.

Saat 14’de başlayan yürüyüşe, tatil zamanı olmasına rağmen yaklaşık 200 kişilik bir kitle katıldı. Yine Reims şehrinde ilk defa düzenlenen böylesi bir yürüyüşe ilgi yoğundu. Yürüyüş boyunca Türkçe, Kürtçe ve Fransızca “Yaşasın Kürdistan“, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Hepimiz Yezidi’yiz” sloganları atıldı.

Coşkulu geçen yürüyüş, iki saatin ardından saygı duruşu ve gerçekleştirilen konuşmalarla son buldu.