Home , Avrupa , Bochum ve Berlin`de On Binler Adil Paylaşım İçin Yürüdü

Bochum ve Berlin`de On Binler Adil Paylaşım İçin Yürüdü

bochum adil paylasim eylemi1BOCHUM | 20 – 09 – 2013 |14 Eylül Cumartesi günü toplumsal gelirin adil dağılımını ve zenginlerin vergilendirilmesini talep eden 24 Sendika ve 36 Kurumun organize ettiği yürüyüşe 15.000 kişi katıldı.

Almanya’da seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte birkaç ay içinde 250`ye yakın eylem ve yürüyüş düzenlendi. Haftasonu Bochum’da Adil Paylaşım Birliği tarafından düzenlenen merkezi yürüyüşe 12.000 kişi katıldı. Yoğun yağmur altında 3 koldan başlayan yürüyüş  Maden Müzesi`nde yapılan konuşmaların ardından son buldu. Aynı gün Berlin’de yapılan yürüyüşe ise 3000 kişinin katıldığı açıklandı.
ATİF kitlesinin yanısıra birçok Türkiyeli göçmen örgütlerìde yürüyüşe destek verdiler. Adil Paylaşım Birliği bileşenleri yaptıkları konuşmalarda; zengin fakir arasındaki uçurumun gittikçe derinleştiği, halka para yok denilerek, tekellere vergi muafiyetlerine ve bankalara yapılan milyarlarca dolarlik yardım paketlerine son verilmesini talep ettiler. Halkın giderek fakirleştiği, zenginlerin daha da zenginleşti, bu yüzden servetin derhal vergilendirilmesi, bankalara ve tekellere hediye ve yardım paketlerine son verilmesi, eğitime, sağlığa, kamu hizmetlerine ve ekolojik enerji dönüşümüne daha fazla para ayrılması talep edildi.