Anasayfa , Avrupa , Ludwigshafen`de binler Kaypakkaya`yı anma gecesinde buluşacak…

Ludwigshafen`de binler Kaypakkaya`yı anma gecesinde buluşacak…

geceafis_2015Yarın, 16 Mayıs Cumartesi günü, saat 15.30 `da, Batı Avrupa merkezli olarak Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde Komünist önder İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 42. yılında kitlesel olarak anılacak.

Gece tertip komitesi merkezi hazırlıkların tamamlandığını belirterek,” Yarınki büyük buluşmaya ,Emekçi halkımızı,Kaypakkaya nın görüşlerine gönül vermiş tüm yoldaşlarımızı, devrimcileri ve dostlarımızı anma etkinliğimize katılmaya çağırıyoruz” “Avrupa da devrimcilere  ve yoldaşlarımıza yönelik saldırıların ve tutuklamaların olduğu bir süreçte,Kaypakkaya şahsında yoldaşlarımızı sahiplenmek,kenetlenmek ve bütün gücümüzle etkinlikte yer almak ve devrimci dayanışmayı yükseltmek önemli bir görev ve tarihi sorumluluktur” denildi.

Binlerce insanın katılması beklenen ve yarın gerçekleştirilecek anma gecesinin kültürel proğramında; Marsis, Pınar Aydınlar, Hozan Cömert, Umuda Haykırış ve Pervin Çakar yer almaktadır.

Gecede ayrıca, Ermeni soykırımının 100. Yılına ilişkin özel bir program olacak. Bu program sinevizyon, özel bir panel ve Ermenice ezgilerin dinleti olarak sunulacağı bir bölüm şeklinde sunulacak.

Panelde; Agos gazetesinden Pakrat Estukyan, yazar Ragıp Zarakolu ve Partizan dergisinden bir temsilci yer alacak.