Anasayfa , Avrupa , Binlerce İnsan Yeni Polis Yasası’nı Protesto Etti!

Binlerce İnsan Yeni Polis Yasası’nı Protesto Etti!

HANNOVER|09.09.2018|İçinde ATİF, YDG, MLPD, REBBEL,  Antifa gibi parti, kitle örgütleri, dernek ve sendikalarında içinde olduğu 120 kurum tarafından ortaklaşa organize edilen PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ’ne binlerce insan katıldı.

Cumartesi 08.09.2018 günü  Saat 11’den itibaren Hannover Tren Garı önünde birikmeye başlayan kitle, saat 13’de yürüyüşe geçti.

4 Megafonlu araba ile hareket eden kitle, yürüyüş güzergahı boyunca oldukça çoşkulu ve eyalet meclisinden geçirilmek istenen Yeni Polis Yasası’nı (YPY) protesto etti.

Yürüyüşçüler alana büyük pankartların yanında küçük flamalarla da gelmişlerdi. Pankart ve dövizlerde yazılanlar, kitlelerin isteklerini haykırıyordu.

Yürüyüşe katılan kitlenin büyük bir bölümünün genç olması dikkat çekti. Bu da gençlerin politik eğilimlerini ortaya koymaktadır.

Yürüyüş eyalet parlamentosunun önünde kurulan platforma kadar devam etti ve burada katılımcı parti ve gruplar adına üçer dakikalık konuşmalar yapıldı.

YDG adına da bir konuşma yapıldı.

Konuşmacılar polis yasasının derhal geri çekilmesini istediler. Ve ülkede gericileşmeye ve yabancı düşmanı politikalara ve ırkçılığa izin vermeyeceklerini ve mücadele edeceklerini söylediler.