Anasayfa , Haberler , Bern`de Mehmet Yeşilçalı`ya özgürlük yürüyüşü

Bern`de Mehmet Yeşilçalı`ya özgürlük yürüyüşü

2a4b0e1c-5d29-429f-a3f2-d70039dc80f013/06/2015 tarihinde isviçrenin Bern kentinde ATiK` le dayanışma komitesinin çağrısıyla saat 14:00 da Bern garın önünde toplanan kitle “Politik tutsaklara özgürlük ve Mehmet Yeşilçalı`ya özgürlük” sloganları ve pankartlarıyla Bern kentinin en işlek caddelerinin trafiğini  keserek izinsiz yürüyüş gerçekleştirdi.

8-13 haziran arası Mehmet Yeşilçalı´ya özgürlük haftası olarak belirleyen komite tarafından bir hafta boyunca, Bern-Zürih-Basel-Fribourg-Cenevre-Lozan ve La chaux-de-fonds`da  bir hafta boyunca yoğun bir kitle çalışması örgütleyen komite sokak tiyatroları, gar önlerinde bildiri dağıtımları, afişleme, stekerlar la eyleme çağrılar yapıldı.
Yapılan yoğun kitle çalışmasıyla ATiK ve Mehmet Yeşilçalı`ya yapılan hukusuz tutuklama teşhir edilirken duyarlılık çağrısı yapılarak, ajitasyon ve propanga çalışmasıyla yoğun kitlelere gidildi.
Sadece bu hafta için 5000 almanca ve 2000 bin fransızca bildiri dağıtılırken.
1000 almanca afiş , 300 fransızca afişle yoğun bir stekar çalışması yürütüldü.

13 haziran gününe yapılan çağrıyla Bern garın da toplanan kitle Bern nin şehir merkezinde kitlesel bir yürüyüş yaparak Mehmet Yeşilçalı´ya özgürlük, politik tuşaklar özgürlük sloganları haykırırken yol boyunca atılan havai fişek ve meşalerle eyleme coşku katıldı.
Eylem 2 saatlik yürüyüş ve yoğun bildiri dağıtım yapılarak anarşistlerin işgal evinde çekilen halaylarla bitirildi.

17 Nisan da isviçre adalet bakanlığı önünde bir sözümüz oldu ” ATiK bir sokak mevzisidir” ve kimse  sokaları bizden alamaz dedik. Ve biz daha güçlü olarak sokaklarda olmaya devam edeceğiz.