Home , Haberler , Hamburg’ta Devrimci tutsaklara Özgürlük Yürüyüşü Yapıldı

Hamburg’ta Devrimci tutsaklara Özgürlük Yürüyüşü Yapıldı

hhamburg_215 Nisan Günü başını Almanya Emperyalist devletinin çektiği ve Fransa,İsviçre ve Yunanistan’da yapılan hukuk dışı operasyon ile ATiK üye ve aktivistleri ile TKP/ML’li devrimcilere yönelik tutuklamaları ve Almanya ’nın dayanak gösterdiği 129 a ve b yasalarına karşı 17.07.2015 ( Cuma günü ) Hamburg’ta protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşte Tutsaklar sahiplenildi. Almanya Emperyalist Devletindeki “Demokrasi“ de teşhir edildi.Hamburg’ta tatil günleri olması ve coğu insanın bu sebeple katılamadığı yürüyüş çok kitlesel olmasa da coşkulu bir şekilde geçti.

Kitle Sternschanze Tren İstasyonu önünden yürüyüşe başladı.Yürüyüşte sloganlarla tutsaklar sahiplenildi.Kitle Almanca ve Türkçe olarak Sık sık “yaşasın enternasyonel dayanışma“ ,“Politik tutsaklara özgürlük“ ve “ Devrimci tutsaklar onurumuzdur“ gibi sloganlar atıldı.Ayrıca “129“ yasasının kaldırılması için de sloganlarla propaganda yapıldı. ATİK’in ve devrimci, demokratik kurumların imzaladığı metin kitle ile paylaşıldı.

Hamburg enternasyonel blog’un düzenlediği yürüyüşe ATiK, Bündnis,ADHK ,Halk cephesi ve Partizan taraftarları katıldı.

ATİK adına yapılan Almanca konuşmada tutsakların haksız bir şekilde hukuksuzca tutuklandığından bahsedildi.Tutsakların genel durumu hakkında bilgi verilerek en yakın zamanda arkadaşlarımızın ve bütün devrimci tutsakların özgürlüklerine kavuşacaklarına,derhal serbest bırakılmaları gerektiği vurgulandı.

Rotaflora kültür merkezi önünde kısa miting yapıldı. Kültür merkezi resterasyonu yapan alternatif dünya görüşüne inanan kişilerde binanın catısından kitle ile dayanışmada bulunarak maytap yaktı.Konuşmaların ardından yürüyüş başladığı nokta olan Sternschanze tren istasyonu önünde kapanış konuşması ve sloganlarla bittirildi.

hhamburg_3-1