Anasayfa , Avrupa , Berlin’de yüzler Kayyumları Protesto Etti

Berlin’de yüzler Kayyumları Protesto Etti

Berlin |24.08.2019| 19 Ağustos 2019 günü faşist TC devletinin İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamaları altıncı gününde Türkiye ve Avrupa`nın bir çok şehrinde yapılan protesto gösterileri ile devam etti. Faşist R.T. Erdoğan önderliğindeki AKP iktidarının, devletin niteliğine uygun bir şekilde 19 Ağustos sabahı baskınlarla emniyet güçleri eşliğinde işgal ederek, HDP`nin Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk`ün görevden alınması ve yerlerine valilerin kayyum olarak atanmasına karşı tepkiler devam ediyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde halkın iradesi ile seçilen Halkların Demokrat Partisi Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarının görevden alınması, halkın iradesinin gasp edilmesi Türkiye başta olmak üzere, Avrupa`nın birçok kentinde yapılan protesto eylemleri ile tepkiyle karşılanıyor. Bu eylemlerden biride tekrar Almanya`nın başkenti Berlin`de ayın 24.08.2019` da gerçekleştirildi.

Berlin Demokrasi Platformu`nun çağrısını yaptığı yürüyüş eylemi için Berlin`nin Hermannplatz meydanında saat 15:30`da biraraya gelen kitle saat 16:30`da Kotbussertor meydanına doğru yürüyüşe geçti. Eyleme demokratik Kürt kurumlarının yanısıra ATİK(Avrupa Türkiyeli Işçileri Konfederasyonu), Partizan örgütleri ve demokrat, ilerici bir çok kişi destek verdi.

Eylemde Die Linke Partisi`nden Hakan Taş, eski HDP milletvekili Sibel Yigitalp, Berlin Demokrasi Platformu`ndan, HDP-Berlin`den ve ATİK`den söz hakkı alan konuşmacılar faşist TC devletinin kayyum atamalarını lanetlediler.
Avrupa Türkiyeli İşçileri Konfederasyonu adına söz alan konuşmacı; ATİK adına tüm kitleyi selamladıktan sonra, halkın iradesinin gaspının kabullenilemeyeceğini, faşist TC devletinin bu girişiminin HDP`nin etrafında biraraya gelen Türkiye demokrasi güçlerinin seçimlerde kazandıkları başarıyı ve sarsılan iktidarını hazmedemesinden kaynaklandığını belirti. Diyarbakır, Van ve Mardin`de görevlerinden alınan ve yerlerine kayyum atanan Belediye Eşbaşkanları ile dayanışmanın önemine vurgu yaparak, Avrupa` daki tüm yerli ve göçmen ilerici güçleri bu dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Yürüyüş eylemi yaklaşık 2 saat sürdükten sonra, bitiş noktasında gelindikten sonra olaysız bir şekilde son buldu