Home , Avrupa , Berlin’de Ezidiler’e Destek Yürüyüşü!

Berlin’de Ezidiler’e Destek Yürüyüşü!

berlin_sengal_eylemBERLİN | 11 – 08 – 2014 | Şengal katliamına ilişkin olarak Berlin’de yapılan eyleme ilişkin ATİF Berlin tarafından yapılan açıklamayı yayınlıyoruz.

IŞİD çetelerinin Ezidiler’e yönelik insanlık dışı saldırı ve katliamı Berlin’de yapılan bir yürüyüşle protesto edildi. 10-Agustos-Pazar günü Hermannplatz denilen alanda saat 15:30’da başlayan yürüyüş akşam saatlerine doğru Oraninenplatz’da yapılan mitingle sona erdi. Oldukça kalabalık bir kitlenin katıldığı yürüyüş Kürt ulusal güçlerince örgütlenmişti. Bizim de ATİF pankartı ve bayraklarıyla yer aldığımız yürüyüşe Türkiyeli devrimci-demokratik güçlerden ve örgütlerden Partizan, Alman sol grubu flamaları ve bayraklarıyla yer almıştı. Geri kalan bayrak ve flamalarsa Kürt ulusal güçleri, PYD, YPG vb, örgütlere ait olanlardı. Yürüyüşe çok çeşitli inanç gruplarından insanlar katılmıştı. Kürtçe, Türkçe, Almanca atılan sloganlarla Ezidilere destek, IŞİD’e lanet vardı. Elbette ki bunları dolaylı ve doğrudan destekleyen emperyalist ve bölge gericiliğine de.

Berlin’deki tüm gücümüzü seferber ederek katıldığımız yürüyüşte kalabalık bir kitleyle yer alarak desteğimizi en aktif biçimde sergiledik. Yürüyüş ciddi bir olay olmadan Kürtçe, Almanca, Türkçe yapılan konuşmalarla sona erdi.

ATİF-BERLİN