Home , Avrupa , BERLİN’DE DÜNYADAKİ HALK DİRENİŞLERİYLE DAYANIŞMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI!

BERLİN’DE DÜNYADAKİ HALK DİRENİŞLERİYLE DAYANIŞMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI!

berlin taksim dayanisma 100713BERLİN |15-07-2013 | “Dayanışma sınır tanımaz” sloganı altında Berlin’de dünyaki halk isyanlarını desteklemek için 13. Temmuz Cumartesi günü bir yürüyüş yapıldı. Alman sol gruplarının ve Türkiyeli sol örgütlerin ağırlıklı olarak yer aldığı yürüyüşe Yunanistan’ dan da bir grup pankartlarıyla katılmıştı. Az miktarda da olsa Kürt ulusal güçleri de yürüyüşte yer almışlardı.

 

Yürüyüşün içeriğinin son aylarda dünyada gelişen halk isyan hareketleriyle dayanışmayı oluşturduğu yürüyüş, Berlin-Kreuzberg semtinde başlayıp Oranienburgplatz da son buldu. Ağrılıklı konuşmaların Taksim-gezi parkı olayları ve Türkiye’de gelişen olaylara ayrıldığı yürüyüşte Kürt sorunu da yapılan konuşmalarda ele alındı.

 

Bizler de yaz tatili olmasına karşın varolan güçlerimizi seferber ettik; ATİF olarak yürüyüşte yer aldık. Konuya dair bildirilerimizi dağıttık. Bol miktarda Partizan bayrakları da yürüyüşte taşınıyordu. Yürüyüşün ortalarına doğru Türk milliyetçi faşistlerinin spor kulubü önünden geçilirken yapılan provakasyon sonucu çıkan olaylarda birkaç kişi yaralandı. Almanca ve Türkçe yapılan konuşmalardan sonra yürüyüş sona erdi.

14. Temmuz 2013

ATİF-BERLİN