Anasayfa , Avrupa , 20 Eylül – İklim Grevi Eylemliklerinde 139 Ülkede Sokaklara İnildi

20 Eylül – İklim Grevi Eylemliklerinde 139 Ülkede Sokaklara İnildi

HABER MERKEZİ | 21.09.2019 | Dünya genelinde ilan edilen 20 Eylül iklim grevi eylemliklerinde 139 ülkede insanlar sokaklardaydı. 4500’ün üzerinde düzenlendiği bilinen eylemliklerde milyonlarca insan sokaklarda kapitalist sistemin doğa ve çevre üzerindeki tahribatını protesto etti. Bunlardan bazıları:

HEIDELBERG 

Saat 11’de Heidelberg şehir kütüphanesinin önünde toplanan ve çoğunluğunu ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu kitle, iklim krizini konu eden sanatsal bir performansın ve kısa bir konuşmanın ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Anaokul öğrencisinden üniversite öğrencisine kadar bütün yaş gruplarının bulunduğu eylem, coşkulu, bol sloganlı ve bol çalgılı idi.
Saat 14 gibi biten eyleme toplamında 10 bin kişi katıldı.

STUTTGART

Stuttgart’ta İklim Grevi eylemlikleri saat 12’de üç koldan yürüyüşlerle başladı. Erwin-Schoettle-Platz, Kernerplatz ve Hölderlinplatz’da başlayan yürüyüşler onbinlerce doğa ve çevre savunucusu bir araya geldi. Tüm yaş gruplarından öğrencilerin bulunduğu yürüyüşler coşkulu ve kitlesel idi. Çalgıların, düdüklerin yanı sıra sloganlarla ve konuşmalarla kapitalizmin insan ve doğa üzerindeki tahribatı teşhir edildi. Onbinlerce insanın katılımı ile süren yürüyüşler Stuttgart’ın en işlek meydanı olan Schlossplatz’da gerçekleştirilen miting ile sonlandırıldı.