Anasayfa , Avrupa , Berlin Alevi Merkezi, AGİF üyelerini polise ihbar etti

Berlin Alevi Merkezi, AGİF üyelerini polise ihbar etti

BERLİN | 15 – 07  – 2010 | 4 Temmuz’da Berlinde düzenlenen Sivas Şehitleri anmasında, Berlin Anadolu Alevileri Kültür Merkezi’nin (AAKM), Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) üyelerini polise ihbar etti. AAKM üyelerinin amacı, AGİF ve diğer devrimci demokrat kurumların bildiri dağıtmamasıydı.

AGİF Berlin ve Berlin Yüzçiçek Açsın Kültür Merkezi ise yayımladığı bir açıklamayla, ihbarcılığı kınadı ve herkesi devletin böl-parçala-yönet politikalarına karşı gelmeye çağırdı. Açıklama şöyle:

Berlin Anadolu Alevileri Kültür Merkezi’nin (AAKM) 4 Temmuz’da Berlin’de düzenlediği ve çeşitli yöre derneklerinin de desteklediği Sivas Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne AGİF, BİR-KAR ve Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi güçleri de katılarak destek sunmak istedi. Ancak, yürüyüşe bildiri ve flamalarıyla katılmak isteyen AGİF güçlerini AAKM sorumluları polise ihbar etti. Polis zoruyla bildiri dağıtmaları engellendi.

Yürüyüş başlamadan toplanma alanında Sivas katliamını protesto eden AGİF imzalı bildirileri dağıtmak isteyen AGİF üyeleri, AAKM görevlilerinin sert müdahaleleriyle karşılaştı. Yürüyüşe katılan kitle bildirileri merakla alıp okumak isterken, AAKM görevlileri kendileri dışındaki güçlerin bildiri dağıtımı için “yasak, karar alındı ve kesinlikle yasak” tavrını sergilediler. AGİF güçleri bildiri dağıtmakta ısrar edince, görevliler başka hiçbir neden söylemeksizin hemen halihazırda bekleyen polisi çağırıp “istemiyoruz bunları” diyerek, bildiri dağıtmalarını engellemesini istediler. Polis ise, bildirilere el koymak ve dağıtanları gözaltına almak istedi. AGİF üyelerinin bildiri dağıtmakta ısrar etmeleri ve AAKM sorumlularıyla görüşme çabalarına karşılık, AAKM sorumluları görüşmeyerek, sadece polisten “gereğini yapmalarını” istemişlerdir. Bunun üzerine polis AGİF üyelerinden bir kişiyi zorla yürüyüş alanından uzaklaştırdı.

Tartışmalar devam ederken bildirileri dağıtan diğer AGİF üyelerini polise hedef gösteren AAKM görevlisi, “alın bunları alın, işte anlattım ya size daha önce” diyerek, polise ihbarcılığını sürdürdü.

Alanda bildirilerini dağıtmak isteyen diğer devrimci, demokrat güçler de polise ihbar edilerek engellendi.

AAKM sorumlularının polis işbirliğiyle devrimcilerin bildiri dağıtımını engelleme çabalarını kınıyor ve protesto ediyoruz.

Berlin AAKM yönetiminin takındığı bu gerici, yasaklayıcı, devrimci ve demokrat güçlere düşmanca tutum, Alevi halkımızın çıkarlarına değil, devlete hizmet etmektedir. Başka düşüncelere tahammül etmeyen, polise devrimcileri ihbar eden bir zihniyet, ne ilerici ne de demokrat olabilir. Kaldı ki, bildiride AAKM’ye yönelik hiç bir şey yoktur. Sivas katliamını lanetlemekte ve sorumluların hesap vermesini istemektedir.

AAKM yönetimi, bu ihbarcılığın hesabını vermeli, Alevi halkımızdan ve devrimci, demokrat kurumlardan özür dilemelidir.

Bizler, egemen sınıfların doğrudan veya işbirlikçileri aracılığıyla kendilerine muhalif olan güçleri böl yönet politikalarına, başta Alevi halkımız olmak üzere emekçi halklarımızı devletin peşine takma çabalarına müsaade etmeyeceğiz.

AGİF Berlin

Berlin Yüzçiçek Açsın Kültür Merkezi

13.07.2010