Home , Haberler , Berkin’in ailesi: Oğlumuzun katili Erdoğan!

Berkin’in ailesi: Oğlumuzun katili Erdoğan!

IMG_0990

Berkin Elvan, katledilişin yıl dönümünde anıldı. Anmada konuşan Baba Elvan, oğlunu katili olarak Erdoğan’ı işaret etti. Anne Elvan da Erdoğan’a „Beni sen eksik ettin! Çocuğumu elimden alarak hangi kadına sesleniyorsun” diye seslendi.

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu, Berkin Elvan’ın vurulmasının yıl dönümünde Okmeydanı’nda anma töreni düzenlendi. Anmaya Baba Sami ve Anne Gülsüm Elvan,  Gezi Direnişi’nde gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici’nin yanı sıra  Mücella Yapıcı, Avukat Efkan Bolaç ve çeşitli siyasi kurumların temsilcileri katıldı.

16BERKINELVANANMA01

‚ONURUNUZU KIRDIRMAYIN!‘

Berkin’in vurulduğu yerde Berkin’in fotoğrafı ve bir ekmeğin  bulunduğu masaya karanfil bırakıldı. Burada ilk sözü  Baba Elvan aldı.  3 yıldır her gün aynı acıyı yaşadıklarını ifade eden  Baba Elvan, şunları söyledi: “Bugün bizim hayatımızın dönüm günü. Gerçekten 3 yıldır her gür bu acıyı yaşıyoruz. Allah’ın günü, dakikası ve saati hep aynı acı. İnanın ki hiç bir zaman aklımızdan çıkmıyor. Biliyoruz ki bir şekilde ayakta kalmalıyız. Burada basına da çok görev düşüyor. Sizler bunun üzerine giderseniz, kendi çocuklarınızın da geleceğini kurtaracaksınız. Kaleminizi satmayın. Onurunuzu kırdırmayın. Ben tek başıma bir şey yapamam hep birlikte yapacağız. Ben biliyorum ki, benim çocuğumun katili Erdoğan’dır. Benim çocuğumun fermanını yazan onlardır. 14 yaşında bir çocuğun siyasi düşüncesi olamaz. 14 yaşında bir çocuk terörist olamaz. Annesini, babasını ve ailesini siyaset meydanında yuhalatamazsınız.“

ERDOĞAN’A: EMRİ SEN VERDİN; YARGILANACAKSIN!

“Emri ben verdim” diyen Erdoğan’a seslenen Baba Elvan, şöyle devam etti: „Sen yargılanacaksın. Yargılanmalısın. Sahte belge ve diplomayla bugün sen bu ülkeyi yönetemezsin. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; artık uyanın. Yeter bizim kanımızı emmesin. Bu katil bizim kanımızdan beslenmesin. Bu adam kandan ve kaostan besleniyor. Ne oldu da 7 Haziran’dan sonra saldırılar ve terör arttı. Bizim mücadelemiz Türkiye halklarının mücadelesi. Artık çocuklarımız ölmesin. Bu ülke bizim, onların değil.“
Savcı ile görüştüğünü de aktaran Baba Elvan, savcının susturulmuş yada korkutulmuş olabileceğine dikkati çekti.

‚BENİ SEN EKSİK ETTİN!‘

Anne Gülsüm Elvan  ise Erdoğan’ın “Anne olmayan kadın eksiktir” sözlerine tepki gösterdi. “Ben anne oldum, ama bak beni sen eksik ettin. Çocuğumu elimden alarak hangi kadına sesleniyorsun” diyen Anne Elvan, şunları ifade etti: „Bütün kadınların çocuklarını, evlatlarını katlettin. Eksikliği sen yarattın. Çocuk doğuralım da taze kanamı ihtiyacın var. Ülkede çocuk bırakmadın. Güneydoğu da, burada ve orada yeter artık çek git ülkemizden. Biz adalet diyoruz. Hangi adalete seslenelim ki. Tayyip Erdoğan ile çay toplayan adaletine mi seslenelim! Çay toplama zamanı değil. İşini yap, katilleri yakala! Oğlumun mücadelesini sonuna kadar vereceğim. Berkin’in hesabını soracağım o da bana hesap verecek.“

BERKİN İÇİN ADALET, SURUÇ İÇİN ADALET

Okmeydanı’nda bir anma da Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ( SDGF)  tarafından gerçekleştirildi. Okmeydanı Cemevi önünden sağlık ocağına yürüyen SDGF’li gençler, hem Berkin Elvan için, hem de Suruç Katliamı için adalet istedi.
Açıklamayı okuyan Özge Doğan, „Berkin de tıpkı Suruç’ta 33 düş yolcusu gibi Gezi’nin çocuğuydu, kardeşimiz, yoldaşımızdı” dedi.

‚BU HESAP MAHŞERE KALMAYACAK!‘

Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden Uğur Özkan’ın ağabeyi Süleyman Özkan da Berkin Elvan’ın hesabını sormak isteyen gençlerin  de katledildiği hatırlattı. Özkan, bu hesabın ‚mahşere kalmayacağını‘ söyledi.
Öğrenci Kolektifleri adına söz alan Gönenç Hacaloğlu, gençler olarak mücadeleyi hep beraber büyüteceklerini vurgularken, EHP Gençlik adına söz alan Nurseli Gözüaçık da ortak mücadele çağrısı yaptı.
10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına konuşan Andan Bulut da „Dün Zilan, Dersim, Çorum, Sivas katliamları, bugün Roboski, Diyarbakır, Suruç, Ankara katliamları; Berkin Elvan ve gençler katledildi” ifadelerini kullandı. Bulut, „Barış, adalet, kardeşlik mücadelemiz ebediyen sürecek” diye konuştu.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, buradaki konuşmasında da, mücadele saflarını birleştirmek gerektiğini ifade etti. „Eğer katliamların hesabı sorulsaydı bugün ne Suruç Katliamı olurdu, ne de Berkin katledilirdi” diyen Elvan, anneler olarak mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.