Home , Avrupa , Viyana’da Kadınlar Grevde

Viyana’da Kadınlar Grevde

VİYANA|13.06.2023|İsviçre‘ de 1991 yılında yapılan Kadın Grevi ile yakından bağlı olan ve Viyana‘ da 12 haziran gününde, birkaç yıldır düzenlenen Kadın Grevi 12 Haziran günü başarılı bir şekilde gerçekleşti.

12 haziran gününün seçilmesi cinsiyetler arası genel kazanç farkının(GOEG)%44.9 olması bu tarihe denk düşmesidir. Çünkü bir yılın %44.9 u cinsiyetler arası genel kazanç farkı açısından 12 hazirandır ve kadınlar 12 hazirana kadar erkeklere kıyasla hiç bir gelir elde etmeden çalışmaktadırlar. Bu yüzden Kadın Grevi organizasyonu 12 haziranı ataerkil soygun günü olarak adlandırmışdır.

Avusturya Viyana’da bu yıl kadınlar toplumsal eşitsizlik ve kadın emeğinin görünmezliğine,savaşlara , yeniden silahlandırılmaya ve ataerkil sistemin uyguladığı hak gasplarına karşı grevdeydiler.

Saat 16:00 Viyana’da Chritian Bruda Platz ‚da, Yeni Kadın ve KOMintern ve bir çok kadın kurumunun yer aldığı standlar açılarak alanda olan kitleye yönelik yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla saat 19:00 da eylem sona erdi.