Home , Haberler , Belediye İş Sendikası Esenyurt’ta İşten Çıkarılan İşçiler İçin Dayanışma Etkinliği Gerçekleştirdi

Belediye İş Sendikası Esenyurt’ta İşten Çıkarılan İşçiler İçin Dayanışma Etkinliği Gerçekleştirdi

İSTANBUL | 20 -05 – 2010 | Belediye İş Sendikası İstanbul şubesş 2 nolu sendikası tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, 15 Mayıs 2010 günü Esenyurt’ta işten atılan işçiler için ‘Direnişi Yürütenler Umudu Büyütürler’ adıyla dayanışma etkinliği düzenlediğini duyurdu.

Yapılan yazılı basın açıklamasını devamı ise şöyle;

‚272 gündür direnen sendikal mücadele yürüten esenyurt belediye işçileri 15 Mayısta dayanışma etkinliği düzenlediler.

Yoğun ilginin yaşandığı etkinliğe direnişte bulunan TÜMTİS’e bağlı UPS işçilerinde yoğun olarak katıldılar. Ayrıca TEKEL, İTFAYE, İSKİ de direnişi yürüten işçilerinde katıldığı etkinlikte coşkulu biçimde başlandı. Sloganlarla sık sık taleplerin haykırıldığı etkinliğe saat 19.00 da başlandı.

Etkinliğe TEKSTILSEN GENEL MERKEZİ, TÜMTIS 1 NOLU ŞUBE, BELEDİYE İŞ 1 NOLU ŞUBE, GENEL İŞ 1 NOLU ŞUBE, DERİ İŞ GENEL MERKEZİ, TUZLA ŞUBESİ, HABER İŞ 1 NOLU ile esenyurtta işçilerle dayanışma platformu oluşturan EMEP, TKP, ÖDP. ESP, BDSP, DDSB, UİD-DER, SODAP, DHP, Y.İ.ÇAĞRI, İNCİRTEPE DAYANIŞMA DERNEĞİ, SOSYALİST DAYANIŞMA PLATFORMU, HALK EVLERİ, DHP ile bunlar dışında ALINTERİ, KALDIRAÇ, PARTİZAN, KADER KADIKÖY, OSMAN AKGÜN KÜLTÜR MERKEZİ, CHP, MMO İSTANBUL ŞUBESİ, UPS, TEKEL, İTFAYE, İSKİ direnişinde bulunan işçiler katıldı. Ayrıca Esenyurt’ta oturan halkın da ilgi gösterdiği bir etkinlik oldu.

Slâyt gösterisi ile 272 günün kısa filmi gösterilen etkinlikte işçi sınıfı davasına şehit düşenler adına saygı duruşu yapıldıktan sonra belediye iş sendikası 2 nolu şube başkanı Hasan Gülüm açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasını yapan Hasan Gülüm içerisinde geçtiğimiz dönemde direnişlerin önemini ve direnişlerde dayanışmanın gücünün önemli olduğunu söyledi. Esenyurtta işten atılan işçilerle dayanışma platformu bu anlamda dayanışmayı önemli oranda yerine getirdiğini ve bu anlamda önemli örnekler oluşturduğunu söyleyerek bu kurumlara ayrıca teşekkür etti.  Bu konuşma sonrası esenyurtta işten atılan işçiler adına yapılan konuşmada yolları aynı yerde buluşanların bugün burada olduğunu ve bundan sonrada bu dayanışma ile daha da güçleneceğini söyledi. Bundan sonra Esenyurt’ta işten atılan işçiler için kurulan dayanışma platformun yazdığı ortak metin okundu.

Direnişlerdeki işçilerden TÜMTİS şube başkanı UPS adına konuşma yaptı. Konuşmasında ‘Burası bizim içinde önemli çünkü BELEİYE İŞ 2 NOLU şube bizim mücadele arkadaşlarımızdır. Bizler mücadele edenler daha fazla bir araya gelmeliyiz’ dedi.

Bundan sonra direnişçiler adına ortak bir konuşmalar yapıldı. Konuşmalar sonrası etkinliğe katılan MEHMET EKİCİ, TOLGA SAĞ, ERDAL BAYRAKOĞLU ve OSMAN AKGÜN KÜLTÜR MERKEZİ GRUBU’nun söylediği şarkılarla halaylar çekildi. Sloganlar atıldı. Programda bulunan Rojin’in etkinliğe çıkarılmaması yönlü başlayan kısa bir tartışma sonrası kitleden özür dilenerek Rojin etkinliğe çıkarılmadan gönderildi. Saat 23.00 a kadar süren etkinliğe son olarak isyan ateşi solistlerinden ONUR’ un okuduğu şarkılarla program sona erdi.

Belediye-İş Sendikası İstanbul İki Nolu Şube‘