Home , Haberler , Ovacık şehitleri kavga sloganlarıyla anıldı!

Ovacık şehitleri kavga sloganlarıyla anıldı!

İSTANBUL | 15 – 07 – 2010 | Dersim Ovacık’ta toprağa düşen iki halk savaşçısı yapılan bir törenle anıldı.

29 Haziran gecesi Dersimin Ovacık ilçesine bağlı Aslandoğmuş ve Hülükuşağı köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan çatışmada TKP/ML’ye bağlı iki TİKKO gerillası yeniden yeşermek üzere silah elde toprağa düştü.

Kinem kod adlı Çiğdem Yılmaz ve Munzur kod adlı Ferdi Karacan akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden çatışmada son kurşunlarına ve nefeslerine kadar çatışarak şehit düştü. Kodlandıkları öncülerinin direniş ve kavga geleneğine layık bir şekilde destansı bir direnişle yıldızlara uğurladığımız iki halk savaşçısı için bir anma töreni düzenlendi.

11 Temmuz Pazar günü 1Mayıs mahallesinde Karakol durağında saat: 18.00’de toplanan kitle “Ovacık Şehitleri ölümsüzdür” yazılı Partizan imzalı pankart açtı.

Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Patron-ağa devletini yıkacağız halk iktidarı kuracağız” sloganları ile 3001 caddesine çıkan kitle yolu trafiğe kapattı. En önde Ferdi Karacan ve Çiğdem Yılmazın resimlerinin taşındığı eyleme halkta alkış ve ıslıklarla destek verdi. ESP, Halk Cephesi, BDP, DHF, KÖZ ve SODAP’da “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları ile yürüyüşteki yerini aldı.

Yol boyunca yapılan ajitasyon konuşmaları ile iki Partizanın halk uğruna, bağımsızlık ve özgürlük uğruna şehit düştüğü dile getirildi.

Oldukça coşkulu geçen yürüyüşün sonunda 2 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği önünde bir basın açıklaması yapıldı. Partizan adına yapılan açıklamada Çiğdem Yılmaz ve Ferdi Karacanın faaliyet yürüttükleri bölgelerde halkın gönlünde taht kurdukları onların mücadelesini devam ettirmenin herkesin omuzlarında bir görev olduğu dile getirildi.

Açıklamanın ardından komünizm mücadelesinde yol olan, ışık saçan şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında Partizan andı hep bir ağızdan okundu.

Saygı duruşundan sonra Grup İsyan Ateşi Çiğdem Yılmaz için bestelediği bir türküyü seslendirdi.

Programın ardından yürüyüşün başladığı noktaya doğru hareket edildi. Yürüyüşün bitimine yakın TKP/ML TİKKO militanları molotoflarla yolu trafiğe kapatarak barikat kurdu, TKP/ML TİKKO flamaları açarak “Yaşasın Partimiz TKP/ML Halk Ordusu TİKKO TMLGB” sloganlarını haykırdı. Kitlenin de alkış, ıslık ve zılgıtlarla destek verdiği eyleme polis akrepleri ve çevik kuvvet polisleri saldırdı. Militanlarında molotoflarla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Polis attığı gaz bombaları ile mahalleyi gaza boğdu. (Umut Yayımcılık)