Home , Haberler , Emek ve Demokrasi Güçlerinden mitinge çağrı!

Emek ve Demokrasi Güçlerinden mitinge çağrı!

20 kasım mitingi

„Teslim olmayacağız“ şiarıyla 20 Kasım tarihinde miting yapacağını duyuran İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri faşizmine karşı bir arada olma çağrısı yaptı.

Emek ve Demokrasi Güçleri, tüm duyarlı kesimlere mitinge en güçlü şekilde katılım çağrısı yaptı.

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısına birçok devrimci demokrat kurum katıldı. Kitle adına açıklamayı Demet Koca okudu.

7 Haziran seçimlerinin ardından “Saray’ın” başlattığı savaşı açtığını söyleyen Koca, bu saldırılara karşı milyonların „teslim olmayacağız“ mesajı verdiğini belirti.

Gün faşizme, sömürü ve zulme karşı birlikte mücadele etme günüdür. Başkanlığa ve diktatörlüğe karşı direnme günüdür“ şeklinde konuşan Koca, tüm ilerici, emekçi, devrimci, yurtsever, sosyalistlere çağrı yaptı.

“20 Kasım’da Kartal Meydanı’na”

Koca, emek ve demokrasi güçleri, sendika, demokratik kitle örgütleri olarak 20 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Kartal Meydanı’nda „Teslim olmayacağız“ şiarıyla miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Koca, şöyle devam etti: „Demokratik siyaset engellemez. Özgür basın susturulamaz. OHAL kaldırılsın, KHK’ler durdurulsun. Tek adam diktatörlüğüne geçit vermeyeceğiz. Başkanlığa hayır. Teslim olmayacağız. Mutlaka ama mutlaka biz kazanacağız“

“Kadın örgütlerine mitinge katılım çağrısı”

HDP İl Eşbaşkanı Aysel Güzel, kadınlar cephesinden çağrı yaptı. Güzel, kadın özgürlük mücadelesi yürüten tüm kadın örgütlerine mitinge katılım çağrısı yaptı. HDP İl Eşbaşkanı Erbaş, örgütlü oldukları tüm ilçe örgütlerinin bugünden itibaren mitingin çalışmalarına başlayacağını ve 20 Kasım mitingine tüm kuvvetleriyle katılacaklarını kaydetti.

Basın toplantısında bir çok kurum söz alarak mitinge  güçlü bir katılım için çağrı yaptı.