Anasayfa , Haberler , Belediye-İş İstanbul'daki Büyük Yürüyüşe Çağrı Yaptı

Belediye-İş İstanbul'daki Büyük Yürüyüşe Çağrı Yaptı

İSTANBUL || Belediye – İş sendikası, toplu iş sözleşmelerinin tıkanması nedeniyle 13 Temmuz’da düzenlenecek olan yürüyüşe çağrı yaptı. Yüzde 6,38 oranındaki zammı kabul etmeyen İstanbul Büyükşehir belediye tam 5 aydır müzakereleri çıkmaza soktu, Belediye-İş ise birçok sendika ile birlikte greve hazırlanıyor.

Grevden önce yapılacak büyük yürüşle işçiler birkez daha seslerini duyurmak için biraraya gelecek. Açıklamanın tümü şöyle:

Toplu iş sözleşmelerinde otuz bin belediye işçisinin müzakeresinin başlamasının üzerinden beş ay geçti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle sözleşmeler tıkanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm AKP’li ilçe belediyelerinin yetkisini İstanbul Büyükşehir Belediyesine vermesi nedeniyle tüm sözleşmeler tıkanmış ve grev kararları asılmaya başlanacağı sürece gelinmiştir.

Artık sözün bittiği yerdeyiz. Tabansız kıdemsiz %6.38 zammı teklif eden, yasal haklarımızı sınırlamaya, yok saymaya çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesine sesimizi duyurma zamanı…!

Kamuoyu huzurunda da yüksek sesle söyledik. Ancak işverenlerimiz duymadılar, duymazdan geldiler. Gün bugün sesimizi gür sesle duyurma zamanıdır…!

Grev sürecine gelindi… Greve çıkmadan önce söyleyeceklerimizi herkesin duyması için 13 Temmuz 2010 Salı günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Üsküdar, Zeytinburnu ilçeleri ile  TÜRK –İŞ’e bağlı şubelerin de katılacağı Edirnekapı güzergahından yürüyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Hizmet Binasına grev kararımızı asacağız…!

Çağrımız toplu iş sözleşmesi şu an süren Genel işe bağlı şubeler ve işçilerine, HAK İŞ’e bağlı Hizmet İş ile Öz Gıda İş Şubeler ile işçilerinedir.

Çağrımız tüm işçi ve memur sendikalarınadır. Çağrımız işten atılan düşük ücretle çalışan örgütlenemeyen ve iş bulamayanlaradır.

Çağrımız emekten yana tüm sıyası parti ve demokratik kitle örgütlerinedir.

13 Temmuz 2010 Salı günü saat 10.30; bizim için

ü Greve çıkacağımızı haykırma günüdür,

ü Tam gün iş bırakma günüdür,

ü 48 saatlik “grev uyarı çadırını” kuracağımız gündür,

ü Kol kola, omuz omuza Edirnekapı’dan taleplerimizi bir kez daha haykıracağımız gündür,

ü Tüm yakınlarımızı geleceğimiz için yürüyüşümüze getireceğimiz gündür,

ü İşyerlerinde bizlerin dışında çalışan taşeron işçilerini ve diğer çalışanlarla kazanmak için yürüyüşe getireceğimiz gündür.

Gelin bu yürüyüşümüze katılın. katılınki birlikte kazanalım. Çünkü biz kazanırsak hepimiz kazanacağız. Haydi, birlikte kazanmak için Edirne kapıya….