Home , Avrupa , BU 25 KASIM’DA ÖFKEMİZ DAHA BÜYÜK, DAHA KESKİN İDİ!

BU 25 KASIM’DA ÖFKEMİZ DAHA BÜYÜK, DAHA KESKİN İDİ!

4VİLLİNGEN |26.11.2014| 25 Kasım günü, Yeni Kadın, Frauen Helfen Frauen, Courage’nin içinde bulunduğu Kadın Platformu olarak, Villingen çarşı merkezinde bir miting örgütledik.

Saat 14.00’te başlayan hazırlıklarımızda miting yapacağımız yerdeki yılbaşı çamağacını pankartlarımız, bayraklarımız, Kobane ve Rojova’daki direnişçi kadınlar, dünyanın çeşitli coğrafyalarında şiddet nedeniyle yaşamlarını yitiren kadınların resimleri ve dövizlerimizle donattık. Çamağacının ön tarafına da tecavüzcüsünü öldürdüğü iddiası ile 26 yaşında İran’da asılan Reyhaneh Jabbari’nin katledilmesini protesto için bir kafes koyduk. Kafesin içinde, üstte Jabbari’nin resmi, altında ise bir sandalyeye oturtulmuş siyah elbiseli kadın manken vardı.

Courage ve Yeni Kadın olarak iki bilgilendirme standı açtık. Saat 15.00 te mitingimiz hazırladığımız sokak pandomimi ile start aldı. Pandomim, kadına yönelik şiddeti ve kadının şiddetten kurtuluşunun örgütlü bir güçle mümkün olabileceğini konu ediyordu. Sonuçta örgütlenen kadınlar tarafından, Jabbari’nin içinde bulunduğu kafesin kapısı açılarak, onun annesine bıraktığı mektup, Almanca ve Türkçe olmak üzere iki dilde okundu. Mektubun sonunda ise kadınların örgütlü bir güç olmasının önemine vurgu yapıldı. Pandomim büyük ilgi uyandırdı.

Pandomim eylem boyunca üç kez tekrarlandı. Aralarda ortak hazırlanan bildirinin okunması ve kurumların konuşmaları yapıldı.

Yeni Kadın olarak; kadına yönelik şiddetin coğrafyasının olmadığına, dünyanın bütün coğrafyalarında toplumsal rolünün kadına yükledikleri ile yaşamın her alanında kadının ikinci cins insan olduğuna, bu durumun da kadına yönelik şiddeti doğallaştırdığına ve görünmez kıldığına, mevcut durumun tersine çevrilmesinin tek yolunun kadınların bilinçlenerek örgütlü bir güç olmalarından geçtiğine vurgu yaptık.

İki saat süren eylemimiz 17.00’de sona erdi.

912