Anasayfa , ATİK , Belçika Devletinin Kürt Kurumlarına ve Roj TV’ye Yönelik Geliştirdiği Saldırıları Kınıyoruz!

Belçika Devletinin Kürt Kurumlarına ve Roj TV’ye Yönelik Geliştirdiği Saldırıları Kınıyoruz!

ATİK | 05 – 03 – 2010 | Belçika devletinin güvenlik güçleri 4 Mart 2010 tarihinde, sabahın erken saatlerinde yaklaşık 25 ayrı yere ve ROJ TV televizyonu merkezine baskın düzenleyerek, bir çok kişiyi göz altına aldı. KONGRA-GEL merkezi de basılıp, bir çok belgeye el konuldu ve Kürt siyasetçilerden, Zübeyir Aydar, Adnan Uzun ve Remzi Kartal ile birlikte birçok Kürt göz altına alındı.

Terörle mücadele timlerinin kar maskelerle düzenlediği baskında, kurumlardaki bir çok eşya yağmalandı ve özellikle ROJ TV televizyonunun makineleri tahrip edildi.

Avrupa’da ‘terörle mücadele’ yasaları kapsamında geliştirilen bu saldırılar giderek yaygınlaştırılmaktadır. Daha önce, İtalya’da, Fransa’da Kürt kurumlarına yönelik geliştirilen baskınlardan onlarca kişi göz altına alınıp tutuklanmıştı. Almanya’da kısa süre önce Anadolu Federasyonu’na ait derneklere ve evlere yapılan baskınlardan da iki kişi göz altına alınıp tutuklanmıştı.

İspanya’da çeşitli ülkelerden bakan ve başbakanların ortaklaşa yaptıkları uluslar arası toplantıdan kısa bir süre sonra bu baskınların olması tesadüfü değildir. Toplantıya Türk devleti de bir çok bakanıyla birlikte başbakan Erdoğan katılarak, Avrupa’daki devrimci, ilerici kurumları hedef göstermiş ve bu saldırının hazırlıklarını orada yapmıştır. Kürt ulusal sorununun çözümü konusunda, demokratik açılım paketlerinin, aslında Kürt ulusal hareketinin tavsiye etme paketi olduğu konusunda, uluslar arası bir konseptin geliştirildiği bu baskınlarda daha iyi görülmektedir.

‘Terörle mücadele’ adı altında Avrupa’da eş zamanlı çıkartılan yasalarla, ulusal ve sınıfsal mücadele veren kurumlar üzerinden terör estirilmeye çalışılmaktadır.  Tür ilerici, devrimci, demokratik kurumlara yönelik sürekli baskınlar düzenlenmekte, kurumlar tahrip edilmekte, birçok devrimci, ilerici tutuklanarak ceza evlerine atılmaktadır. Bu saldırılar, emperyalist burjuvazinin devrimci, ilerici, yurt sever hareketin gelişmesinden korktuğundan ileri gelmektedir. Ayrıca iş birlikçi, bağımlı faşist TC’nin saldırı politikasının bir sonucudur. Fakat yıllardır sürdürülen saldırılar ne Kürt hareketini, nede devrimci-ilerici kurumları etkilemiştir. Bu saldırılarda hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Kürdistan özgür basını ve demokratik kurumları, yerli ve göçmen kurumların enternasyonal dayanışmasıyla, ulusal bağımsızlık mücadelesinde üzerine düşenleri yapmaya devam edeceklerdir.

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) olarak; İtalya, Fransa ve en son Belçika devletinin geliştirdiği bu saldırıları kınıyor, Kürdistan özgür basını ROJ TV ve demokratik kurumlarının yanında olduğumuzu deklere ederiz. Avrupa’daki yerli ve göçmen, devrimci, demokratik ve ilerci güçleri geliştirilen bu baskınlara karşı tavır almaya ve Kürt kurumlarıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Hiçbir güç, Kürt kurumlarının demokratik çalışmasını engelleyemez ve Kürdistan özgür basını ROJ TV’yi susturamaz.

Belçika’nın Kürt kurumlarına ve Roj tv’ye yönelik baskınlarını kınıyoruz!

Kürdistan özgür basını Roj tv susturulamaz!

Yaşasın halkların kardeşliği!

ATIK_Kurt_Kurumlariyla_Dayanisma – PDF