Home , Haberler , BDP YSK kararını Taksim'de protesto etti

BDP YSK kararını Taksim'de protesto etti

İSTANBUL | 19 – 04 – 2011 | Yüksek Seçim Kurulu tarafından bağımsız milletvekilliği adaylığı veto edilen ve aralarında eski DEP milletvekili Leyla Zana ile birlikte Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak gibi isimlerin yer aldığı 12 BDPli’nin uğradığı hukuksuzluk, BDP ve demokrat kitlenin katılımıyla Taksim’de protesto edildi.

Galatasaray Meydanı’na ilerleyen grup sloganlar eşliğinden milletvekili adaylarının maruz kaldığı muameleye tepkisini dile getirdi.

BDP’li Dursun Yıldız yaptığı konuşmayla, Kürt halkının demokrasi mücadelesinin meclisle sınırlandırılamayacağının altını çizerek, „Bu ülkede bugüne kadar demokrasi ve barışın yüzünü görmedik. YSK’nın verdiği bu karar skandaldır. Yani, YSK ve başındaki AK Parti hükümeti Kürtlere, ’Savaşın, dağlara çıkın; size söz hakkı, siyaset hakkı yok’ demiştir. Biz Türk-Kürt kardeşliğini savunarak, bu AK Parti diktatörlüğüne karşı meşru mücadelemizi her yerde vereceğiz. Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizi her yerde vereceğiz. Bizim için sadece parlamento değil, her yer siyaset alanıdır“ dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kitle, sloganlar eşliğinde eylemine son verdi.