Anasayfa , Avrupa , Hannover’de Yeni Yıl Etkinliği

Hannover’de Yeni Yıl Etkinliği

HANNOVER | 03 – 01 – 2011 | ATİF ve MLPD tarafından ilk defa ortaklaşa düzenlenen “Yeni Yıl Etkinliği” devrimci bir ortam içinde çoşkulu bir şekilde geçti. Etkinlik komitesi tarafından hazırlanan program doğrultusunda, beklenenden daha çoşkulu ve egelenceli bir yeni yıl karşılanması yapıldı. Almanca ve Türkçe olarak yapılan açılış konuşmalarından sonra, evlerde yapılıp getirilen yemeklerin yenmesine geçildi..

Türkçe ve Kürtçe oyun havaları çalınırken MLPD’li dostlarımızda oyunlara katılarak, zevkli bir ortam oluşmasına karkıda bulunurken, Alman oyun havaları çalındığında ise ATİF taraftarları katıldı.

Yaklaşık yüz kişinin katıldığı etkinlik, 2011 yılını enternasyonali Almanca ve Türkçe aynı anda söyleyerek karşılayan katılımcılar, proletaryanın dilinin de kültürünün de ortak olduğunu bir kere daha gösterdi. Alman burjuvazisinin göçmenleri dıştalamasına inat, Alman ve Türkiyeli işçilerin ortaklaşa hareket ettiklerini ve edebileceklerine de güzel bir örnek oluşturduğu gibi, devrimci dayanışmanın da güzel bir örneği sergilenmiş oldu.

Sabah saat 03’e kadar süren çoşkulu etkinliğin sonucunda Almanca bir şarkı ile sonlandırıldı. Her iki taraftan konuşmacılar ve dinleyiciler olumlu izlenimlerle etkinlik yerinden ayrıldılar.