Anasayfa , Avrupa , BDP Milletvekili Erfurt'ta

BDP Milletvekili Erfurt'ta

ERFURT | 27 – 02 – 2010 | Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Osman Özçelik, Thüringen eyalet parlementosu ve yurtsever Kürt halkıyla istişarede bulunmak için Erfurt’a geldi. Çarşamba günü Die Linke milletvekili ve partili bir heyet ile görüşen Çelik, birçok konuda görüş alış verişinde bulundu.

Die Linke’den talepler

Die Linke, BDP’yi tanımak için sorular sorarken, Özçelik ve beraberindeki heyet ile ATİK üyeleri, Avrupa Birliğinin Türkiye ile olan ilişkilerine yönelik sorular sordular. Ayrıca heyet, Türkiye’deki anti-demokratik yasaların Avrupa Parlementosunda gündeme getirilmesi konusunda Die Linke’den yardım istedi. Yine özellikle son dönemde KCK operasyonu adı altında 1500 seçilmiş partilinin tutuklanması  ve yüzlerce çocuğun gözaltına alınması konusunda da taleplerde bulunuldu.

Die Linke ise BDP ile ilişkilerini arttıracağını ve Avrupa’daki Kürtlerde dahil göçmenlerle daha yakından ilgileneceğini belirtti. Her iki tarafında memnun kaldığı görüşme akşam geç vakite kadar sürdü.

‘Tam bir vahşet’

Perşembe günü ise Weimar şehrindeki parlamento üyeleriyle görüsen Özçelik, Nazi Almanyasının kamplarından Buchenwald kampını inceledikten sonra Erfurt’taki halk toplantısına katıldı. Kamp ile ilgili olarak sorumuza ise şu yanıtı verdi: “O dönemin vahşetini kitaplar’dan çok okudum ama bizzat kampları yerinde görmek insanı çok etkiliyor. Tam bir vahset.”

AKP Kamuoyunu yanıltıyor

70 civarında insanın katıldığı halk toplantısında, açılış konusması ve saygı duruşunun ardından Osman Özçelik bir sunum gerçekleştirdi. Özçelik sunumunda Anadilin önemine, Kürtlerin tarihinde barışın yerine, AKP’nin kardeşliğinin tehlikeli olduğuna, eşitlik  olmadan kardeşliğin olamayacağına vurgu yaptı. Özcelik ayrıca anayasa değişikliği, Alevi Çalıştayı, AB üyeliği, Kıbrıs Sorunu gibi birçok konuda AKP’nin kamuoyunu yanılttığını açıkladı.

Meclisin görünümüne katkımız var!

Meclisin kapısını işçi ve emekçilere, kadınlara, çevrecilere ve sosyalistlere açtıklarını belirten Özçelik, parlementonun varlığına gölge düşüren askerlerin, kendilerinin sayesinde meclisi terk etmek zorunda kaldığına değindi. Özçelik: ‘Tabi askerler bizimle bir arada olmak istemediklerinden terkettiler, böyle bile olsa meclisin görüntüsüne katkımız oldu’ dedi.

Sunumun ardından çeşitli konularda çeşitli sorular ve cevaplarla toplantı sona erdi.