Home , Avrupa , (Video) BASTA! Kadın Komitesinden IAA Fuarında Protesto

(Video) BASTA! Kadın Komitesinden IAA Fuarında Protesto

fuar_iaa_protestFRANKFURT | 20 – 09 – 2013 | Bochum’da kapatılması planlanan ve yüzlerce işçinin işsiz kalmasına neden olacak Opel fabrikası için kadınlar eylem yaptı. Dünyaca ünlü Frankfurt Uluslararası Oto-Fuarında (IAA) kadınlar  12’ye beş kala Opel bölümü önünde pankart açarak, kapatılacak Opel fabrikasına dikkatleri çektiler. Kendilerini Bochumlu Opelliler için BASTA-Kadın komitesi olarak tanıtan kadınlar, bir açıklama ile  taleplerini ve eylemin amacı hakkında bilgi verdiler.

Fuar meydanına ulaşan kadın grubu, mantolarını çıkararak, üstlerinde ‘her bir işyeri için mücadele!’ yazılı t-shirtleri ve ‘Opel Bochum’un kapatılmasına HAYIR!’ yazılı ve Bochum-Opelli kadın ve aileler imzalı pankartlarını açtılar.

Oldukça gürültülü olan protesto etkinliğinde bir açıklama yapan kadınlar, ‘Biziler Bochum-Opelli kadın, akraba ve aileleriz. Bizler, Opel/GM’in karı için binlerce işyerinin kurban edilmesini ve fabrikanın kapanmasını kabul etmiyoruz ve herbir işyeri için mücadelemizii sürdüreceğiz.

Kadınlar adına açıklama yapan Lisa Gärtner, son yaşanan fabrika direnişleri ve toplantıları hakkında bilgiler verdi.  Eylem alanında açıklama yapanlardan kadınlardan biri, fabrikada işçilere dönük yıldırma politikasının devrede olduğunu, işçileri mücadeleden uzaklaştırma amacı güdüldüğünü belirtti.

Kadınların yaptığı eylem, Opel stant temsilcilerinin tüm müdahalelerine rağmen devam etti ve bilgilendirmenin yanı sıra konuya ilişkin dokümanlar dağıtıldı. Müdahalelere tepki gösteren BASTA Kadın komitesi, eylemin meşru olduğunu, Bocum-Opelli işçilerin mücadelesinin bastırılmak istendiğini belirtti.

Eylem, Opel standı önünde polislerce engellendikten sonra kadınlar eylemlerine alan dışında devam ettirdiler. Elilanı ve bilgilendirme şeklinde süren eylem boyunca tartışmalar yapıldı, Opel direnişi için bağış toplandı. Son olarak fuar koridorlarında yürüyüş şeklinde alan tarkedilerek protesto eylemi sonlandırıldı.