Anasayfa , Avrupa , Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 25 Ocak Perşembe

Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 25 Ocak Perşembe

HABER MERKEZİ |25.01.2018|Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılandı.

25 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen eylemler:

STUTTGART

Efrin için Stuttgart Edi Bese Platformu tarafından ortaya konulan günlük eylem planı doğrultusunda 25 Ocak Perşembe günüde Stuttgart şehir merkezinde gerçekleştirildi.

Saat 15 itibari ile Stuttgart Schlossplatz’da bir araya gelen devrimci, demokrat ve yurtseverler sloganlar ve dövizler ile büyük ilgi topladı. Dağıtılan bildirilerde işgalci faşist TC devletinin ve emperyalist alman devletinin ortaklıkları teşhir edilirken ”Deutschland finanziert, Türkei bombardiert” (Almanya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor) sloganı atıldı. Saat 17’de Stuttgart Lautenschlagerstraße’ye doğru yürüyüş başlarken konuşmaların ardından yaklaşık saat 18’de eylem bir sonraki günün çağrısı ile sonlandırıldı.

HANNOVER

Hannover’de Efrin için düzenlenen eylemlere NAV-DEM , ATİF ve YDG Hannover yanısıra çeşitli Alman kurumlarıda destek verdi. Efrin Halkının yanında olduklarını ve sonuna kadar dayanışma içerisinde olacaklarını ifade ettiler.Faşist Türk Devleti’nin Efrin’e   yönelik  saldırı ve işgal planı Almanya’nın bir çok kentinde düzenlenen kitlesel dayanışma eylemleri  6. gününde de kararlılıkla devam ediyor.Efrin saldırısının 5. gününde dün Hannover’de Efrin için düzenlenen eylemde AKP -UETD’li faşistlerce saat 14 ‘de Hannover TC konsolosluk önünde yapılmak istenen basın açıklamasına karşı  Devrimci Demokrat Yurtsever ve Anti-Faşist çevrelerce karşı protesto gösterisi yapıldı.

Saat 13.30 da bir araya gelen kitle Hannover SteintorPlatz alanından  Faşist TC konsolosluğuna  yürüyüşe geçti. Hannover polisinin provakasyonu sonucu 15 ve 17 yaşındaki iki çocuk Polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Alman polisinin tüm provakasyonuna karşı kitle geri adım atmayıp Hannover TC konsolosluğuna yürüdü .Klagesmarkt alanında toplanan  kitle AKP/Saray iktidarının Efrîn’e yönelik işgal saldırısını protesto etti.Sık Sık sloganların atıldığı ve Bildirilerin okunup dağıtıldığı eylemde, katılımcı örgütler de mesajlarını okundu. ATİF Hannover adına yapılan açıklamada  Efrin Halkının yanında olduklarını ve sonuna kadar dayanışma içerisinde olacaklarını ve ayrıca 27 Ocak günü Almanya merkezi Köln  yürüyüşüne  çağrı yapıldı.

Faşist Türk Devleti’nin Efrin’e yönelik saldırı ve işgal planın 6.gününde bugün ise Hannover Tren istasyon meydaninda yüzlerce kişi saat 18’de toplandı. Pankart açıp sloganlar atıp bildiriler dağıtıldı.Avrupa ve özellikle Almanya’nın çoğu şehirlerinde olduğu gibi, bugün de hannover’de, faşist TC devletinin Efrin’e saldırıları ve işgali kalabalık bir kitle tarafından protesto edildi.Saat 18’de Hannover İstasyon meydanında başlayan miting’de, Nav-dem, ATİF ve daha bir çok kurumun temsilcileri konuşma yaptı.

Mitinge bine yakın insan katılmıştı. Öfkeli kalabalık; ”terörist NATO”,  ”Terörist Erdoğan” ve ”terörist Rusya” sloganlarınıkn yanında, „Kinder Morder Erdoğan“ sloganları daha sıkça atıldı.

Miting, daha sonra yürüyüşle bitirildi.

HAMBURG

Hamburg’ta Efrin eylemleri devam etti.Devrimci demokrat ve yurtseverlerin faşist T.c’nin Afrin işgal girişimi gerçekleşen eylemlerle protesto ediliyor. Afrin’de ve Rojava’da faşizme ve gericilere karşı direnenler selamlanıyor.

Bugün (25.01) gerçekleşen yürüyüşle Hamburg Sternschanze semtinde duyarlı yüzlerce kişi Afrin direnişini sahiplendi ve faşist T.c Afrin işgal planı teşhir edildi. Anti – faşist hareketin yoğun olduğu semte Bahnhof (Tren İstasyonu ) önünde toplanıldı. Yapılan konuşmalarla emperyalist devletlerin politikaları teşhir edildi. Faşist T.c ‘nin işgal girişimi protesto edildi.Dün Kobane direnişinde olduğu gibi bugünde Afrin direnişi ile faşizmin, gerici cetelerin ve suc ortakları emperyalistlerin yenileçeği vurgulandı.

Yapılan teşhir konuşmaları yürüyüş boyunca devam etti. Hamburg Sternschanze semtinde ünlü alternatif kültür evi Rote Flora (İşgal edilmiş bir yerleşim alanı) binası önünde konuşmalar devam etti. Rote Flora aktivistleri açtıkları bayrak ve pankartla dayanışma sergiledi.

Bina önünde gerçekleşen konuşma , atılan sloganlarla ve yarının planlanan eylemmin duyurusu ile bitirildi.