Home , Avrupa , Basel`de PEGİDA`ya Geçit Yok!
Basel Pegida Karsiti Etkinlik

Basel`de PEGİDA`ya Geçit Yok!

 

Basel Pegida Karsiti Etkinlik

Basel Pegida Karsiti Etkinlik

Basel`de PEGİDA`ya Geçit Yok!
Bir kaç hafta önce,PEGİDA’ya, 3 Şubat 2016 günü saat 17:00 için, Basel Parlamenteri Erich Weber öncülüğündeki miting başvurusuna izin veren Basel Polisi, PEGİDA karşıtı güçler adına, izin başvurusunda bulunan SP Gençlik kolları JUSO ve Yeşiller Partisinin Gençlik Kolları`na, aynı gün ve saat (16:30)  için izin verdi,Basel polisi, daha sonra, iki tarafın da “saldırılarda bulunabileceği kaygısı” ile verdiği izini iptal etti. Aynı “kaygılar”ı taşıyan Luzern Kantonu`da 5 Mart için verdiği miting onayını geri çekti.
Taraftarlarına  bu kararı,  „Evlerinizde kalın“ çağrısı ile duyuran PEGİDA, bir kaç gün önce sosyal medya üzerinden, iptal edilen mitingi, aynı gün ve saatte izinsiz gerçekleştireceklerini duyurdu.
Bu karardan haberdar olan anti-Pegida tarafları da, sosyal medya üzerinden ; “PEGİDA ve onlar gibi düşünen hiç kimseye, orada bir metre yer bile verilmeyecek, haydi Basel’e” çağrısı ile halka ulaşmaya çalıştı.
04.02.2016 Çarşamba günü, saat 14:00 te , Basel „Marktplatz“`i abluka altına alan Basel polisine, Aargau ve Bern Kantonlarından da destek polis gücü geldi.Marktplatz`a çıkan sokakları kontrol altına alan yaklaşık 200 polise, çok sayıda sivil polis de destek oldu. Saat 16:00 gibi kitle toplandıkça , polisin önlemlerini daha çok arttitdığı gözlerden kaçmadı. Saat 17:00` ye doğru,meydanda ve çeçresinde 500 üzerinde insan toplandı. Meydanın büyük bölümünü kontrolü altına alan polis, halka küçük bir alan bıraksa da, halk yılmadı ve soğuk havada yere oturarak orayı terk etmeyeceklerini kararlılıkla gösterdi. Sık sık „Yaşasın Halkların Enternasyonal Dayanışması“ sloganını tekrarlayan halk, “Ciao Bella” marşını söyleyip “Siamo tutti antifascisti “, “No Border, No Nation, Stop Deportation!” gibi sloganlarla devam ettiler.
AHM-İsviçre