Anasayfa , Avrupa , Bad Homburg Alevi Derneği’nde Açlık Grevi

Bad Homburg Alevi Derneği’nde Açlık Grevi

badhomakmFRANKFURT |16-01-2016| TC Devletinin Kürdistan şehirlerinde sürdürdüğü katliamlarını protesto etmek için Alevi kurumları tarafından başlatılan açlık grevlerinden birisi de Bad Homburg Alevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Dernek Başkanı, tüm alevi kurumları olarak grevlerin gerçekleştirildiğini, Türkiye’de Alevi kurumları tarafından bu olumlu adıma Avrupa’dan bir katkı sunmak istediklerini belirtti. Önceki gün başlatılan açlık grevinin üç gün süreceğini belirten Dernek Başkanı, Devletin aleni katliam gerçekleştirdiğini ve hiçbir alevinin buna sessiz kalmaması gerektiğini ve demokratik tepkilerin ortaya konması gerektiğini belirtti.

Alevi Kültür Merkezi Başkanı Merkel – Erdoğan arasında yapılan ve mültecilere dair olan antlaşmanın insan haklarına aykırı olduğunu ve TC Devleti tarafından yapılan katliamlara adeta onay verildiğini belirtti. Türkiye’de akademisyen bildirisini de desteklerini belirten AKM Başkanı, bu süreçte gösterilen tepkilere devam edeceklerini belirtti. AçlıkGrevi Hessen Radyosu ve Frankfurter Rundschau Gazetesi gibi alman basını tarafından ilgi gördü.

ATİF’ten Ziyaret

Frankfurt ATİF tarafından Bad Hamburg AKM’ye bir ziyaret gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette açlık grevi katılımcıları ve dernek yönetimi ile sohbet gerçekleştirildi ve ATİF tarafından destek sunuldu. Yapılan ziyarette birok konuya değinilirken ortak mücadelenin önemi üzerinde duruldu ve yapılan etkinliklere devam edilmesi yönünüde görüşler ortaya konuldu.