Anasayfa , Haberler , Vezneciler saldırısını TAK üstlendi

Vezneciler saldırısını TAK üstlendi

vezne

İstanbul Vezneciler’deki bombalı saldırıyı TAK isimli örgüt üstlendi.

İstanbul Vezneciler’de 7  Haziran’da gerçekleşen bombalı saldırıyı, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrêbazên Azadiya Kurdistan / TAK) isimli örgüt üstlendi.

Geçtiğimiz hafta polis servis otobüsünü hedef alan saldırıda bomba yüklü araç patlatılmış, 6’sı polis 11 kişi yaşamını yitirmişti.

Patlama, Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında çevik kuvvet aracının geçişi sırasında meydana gelmişti.

Vezneciler’deki saldırıda polisler Emrah Pekdoğan, Gökhan Topçu, Duha Beker, Ramazan Kırboğa, Kadir Cihan Karagözlü ile Yaşar Özlem ile sivil vatandaşlar İstanbul Üniversitesi personelinden Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin, banka çalışanı Elif Tutuş İnce ve  giyim mağazası sahibi Ahmet Bayraktar hayatını kaybetmişti.

Daha önce Ankara’da 17 Şubat’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleşen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı , 13 Mart’ta Ankara Kızılay’da 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı ve Bursa’da 28 Nisan’da 23 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı da TAK üstlenmişti.