Anasayfa , Haberler , Azad ve Pandey yoldaşlar ölümsüzdür!

Azad ve Pandey yoldaşlar ölümsüzdür!

İSTANBUL | 15 – 07 – 2010 | Hindistan’da iki Maoist önderin katledilmesi Türkiye’de Hindistan konsolosluğu önünde yapılan bir basın açıklaması ile kınandı.

1 Temmuz günü insan kaçırma ve soğukkanlı cinayetleri ile ünlü Andhra Pradesh Özel Tim Polisi, Hindistan Komünist Partisi/Maoist Siyasi Büro üyesi ve sözcüsü Azad yoldaşı ve bölgesel bir komiteden yoldaşı Hem Pandey’ Nagpur kentinde kaçırarak Maharashtra yakınlarında katletti.

Hindistan devleti 35 yıldan fazla bir zamandır halkına ve partisine hizmet eden Azad yoldaş ve yanında bulunan partinin değerli kadrolarından Hem Pandey yoldaşı öldürerek kanlı siciline bir yenisini daha ekledi.

Gerici Hindistan devleti tarafından gerçekleştirilen bu cinayetler 14 Temmuz günü Taksim’de bulunan Hindistan Konsolosluğu önünde yapılan bir eylemle protesto edildi.

Partizan ve Demokratik Haklar Federasyonu tarafından gerçekleştirilen eylemde Türkçe ve İngilizce “Cherukuri Rajkumar(Azad) ve Hem Pandey (Jitender) yoldaşların katili Hindistan devletidir! Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!” yazılı pankart açıldı.

Kahrolsan gerici Hindistan devleti”, “Yeşil av operasyonları durdurulsun” sloganlarını haykıran kitle adına yapılan basın açıklamasında;  Maoist’lerin Emperyalist Tekeller ile Hindistan komprador sınıflarının sömürücü-gerici emelleri ve doğanın katledilmesi demek olan yağma politikalarına karşı çıktıkları ifade edildi. Hindistan gericiliği tarafından adına “Yeşil av” denilen operasyonlar ile Maoist’lerin yok edilmek istendiği dile getirildi.

Açıklamanın devamında Partizan ve DHF; Hindistan devrimci halk kitlelerinin yarattığı değerleri sahiplendiklerinin altını çizdi. (Umut Yayımcılık)