Anasayfa , Haberler , Cizre halkı şehitlerini uğurluyor

Cizre halkı şehitlerini uğurluyor

12011264_990358361026549_330584252756598810_nCizre: Türk devletinin Cizre’de gerçekleştirdiği katliamlarda hayatını kaybeden 16 kişi bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Sabah erken saatlerde 100 binden fazla kişi şehit namirin sloganları ile alanlara aktı. Çevre il ve ilçelerden gelenlerin yanı sıra ilçe halkının tümünün katıldığı törende cenazelerin ilçeye ulaşması ile birlikte ağıtlar yükselmeye başladı.

Uygulanan devlet terörü nedeniyle Cizre’de hayatını kaybeden 21 kişiden aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 16’sına ait cenazeler için düzenlenecek tören başladı. Katledilenlerden 5’i olaylar sırasında defnedilirken, otopsileri daha önce tamamlanıp Cizre Devlet Hastanesi’nde bekletilenler ile Şırnak Devlet Hastanesi’ndeki diğerlerinin otopsilerinin bugün tamamlanması sonrası Cizre’ye getirilen Mehmet Emin Levent (21), Sait Çağdavul (19), Muhammed Tahir Yaramış (35 günlük), Cemile Çağırga (13), Osman Çağlı (18), Meryem Süre (53), Özgür Taşkın (20), Seyit Eşref Erdin (60), Zeynep Taşkın (18), Maşallah Edin (35), Sayit Nayici (17), Selman Ağar (10), Bünyamin İrci (15), Mehmet Dikmen (70), Mehmet Erdoğan (75) ve Mehmet Emin Açık’ın (70) cenazeleri taşıyan ambulans konvoyu, ilçenin Konak Mahallesi’nde yer alan Şırnak-Silopi-Cizre karayollarının yol ayrımında 100 bine yakın kişi tarafından karşılandı.

Evlatlarını son yolculuklarına uğurlayacak olan Cizrelilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de binlerce kişi cenaze törenine katılmak üzere sabah saatlerinden itibaren ilçeye aktı.

Üzerinde katledilen kişilerin fotoğraflarının yer aldığı sarı, kırmızı, yeşil flamalara sarılı tabutları taşıyan konvoyun gözükmesiyle birlikte cenazelerini bekleyen ailelerden ve kitleden feryatlar koptu.

Alkış ve çektikleri zılgıtların yanı sıra “Ey şehîd xwîna te erdê namine” sloganıyla evlatlarını karşılayan Cizreliler ile kadınların yaktığı ağıtlar, yürekleri dağladı.

Cenaze konvoyunun karşılanmasının ardından onbinler cenaze araçlarının arkasında Yafes Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. İlerleyişine devam eden kitlenin, Sur Mahallesi’nde bulunan Newroz alanına ulaşması ile birlikte burada katledilenler için tören düzenlenecek.

Düzenlenecek tören sonrasında ise cenazeler Cizre Asri Mezarlığı’ndaki Beriwan Şehitliği’nde toprağa verilecek.