Anasayfa , Avrupa , Ayşe ve Hasan Saz Duisburg’da Anıldı

Ayşe ve Hasan Saz Duisburg’da Anıldı

H.Merkezi |23.09.2019|  Gençlik ve Kültür Derneği’nin onur üyesi Ayşe Saz ve eşi Hasan Saz  22 Eylül Pazar günü anıldı. Saat 14’de saygı duruşu ile başlayan anma kavga şiirlerinin okunmasıyla devam etti. Ardından Ayşe Saz’ın hayatına ve mücadelesine dair sözlü bir sunum yapıldı. Daha sonra Ayşe ve Hasan Saz için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Aile ve dostlarının hazır bulunduğu anmada söz hakkı katılımcılara verildi ve Ayşe ile Hasan Saz’a dair anılar paylaşıldı. Kaypakkaya geleneğinden ezgi ve marşların okunmasından sonra etkinlik sonlandırıldı. Programın ardından Saz ailesi için hazırlanan yemekler katılımcılara dağıtıldı.

Hasan Saz 22 Eylül 1977 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybedene kadar Kaypakkaya’nın düşüncelerini benimsemiş ve gittiği her alanda bu fikirlerin yayılması için mücadele vermişti.

 

Ayşe Saz eşinin ölümünden sonra eşinin mücadeleci ruhunu sahiplenmiş ve hem eşinin hemde kendisinin ortak yoldaşlarına kapılarını her daim açmış fedakar ve emekçi yönüyle insanların sempatisini kazanmıştı.

Her ikisi de bir çok gencin Kaypakkaya düşünceleriyle tanışmasına ve aktif mücadeleye katılmasına ön ayak olmuştur.