Home , Avrupa , Avusturya’da Sosyal ve Bakım meslek dallarında Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Avusturya’da Sosyal ve Bakım meslek dallarında Toplu Sözleşme Görüşmeleri

AVUSTURYA |10.10.2022| Özel sosyal ve sağlık sektöründeki müzakereler, bir yanda GPA ve vida sendikaları, diğer yanda kendi adını taşıyan işverenler derneği arasında „Social Economy Austria (SWÖ)“ olarak adlandırılan iddiaların devri ile müjdelendi. Önümüzdeki birkaç hafta içinde, kilise sponsorlarının daha küçük KV’leri, kısaca Caritas ve Diakonie takip edecek.

Sektördeki meslektaşların büyük çoğunluğu enflasyon karşısında çok büyük mali sorunlarla karşı karşıya. Birçokları için yoksulluk sınırının altına düşmek büyük bir tehdit. Tam zamanlı veya daha fazla çalışma şansı olmayan yarı zamanlı sözleşmeli çalışanların büyük bir kısmı veya pazar günleri ve resmi tatillerde ve bakım sorumlulukları nedeniyle geceleri çalışarak gelirlerini sağlayamayan meslektaşları özellikle etkilenir.

İş konseyi konferansları, genel olarak önceden sorgulanan ancak hiçbir şekilde kararlara katılmayan çalışma konseylerini bilgilendirmek için Avusturya’nın her yerinde yapılıyor. Aynı zamanda sendikal önlemler için kesinlikle gerekli eylem günlerinin temel taşları da orada atılacak.

27.9’da Viyana’daki GPA’nın sağlık, sosyal hizmetler, çocuk ve genç refahı alanlarındaki iş konseyleri için iş sektörü konferansında. 2022 yılında muğlak KV sendikasının „enflasyon oranı dikkate alınarak ve düşük gelirler özel olarak dikkate alınarak reel gelirlerde önemli bir artış“ talebi ağır eleştirildi.

Çünkü birçok şirketteki deneyim, işgücü için somut ve somut talepler olduğunda ve bunları uygulamak için eylemler ve grevler düzenlendiğinde seferberliğin daha iyi çalıştığını gösteriyor. Aynı zamanda müzakere eden diğer sektörlere bir bakış, bu tür taleplerin şu anda oldukça yaygın olduğunu gösteriyor: metal işçileri +%10,6 talep ediyor, demiryolu işçileri erken KV müzakerelerinde sabit bir miktar +500€ istiyor ve vida, dindarlar için talep ediyor. hastanelere de en az 500€’luk bir artı sipariş edin.

Militan iş konseyi üyelerinin önergesi, Viyana’da yazdan önce kabul edilmiş olan tüm kararları yeniden onayladı: tüm iş grupları için tam zamanlı çalışanlar için temel maaşlarda sabit 750 avroluk artış talepleri ve açık ve net olarak kırmızı çizgi: 500 Euro’nun altında sözleşme yok. Ek olarak, ödenek ve takviyelerin enflasyon oranının iki katına çıkarılması ve 1 Ocak 2023’ten itibaren tam ücret ve personel tazminatı ile 35 saatlik hafta için aktif bir mücadele.

İşverenler derneğinin makalesi, gerçek ücret artışlarını ve çalışma koşullarındaki iyileştirmeleri müzakere etmenin ne kadar zor olacağına dair bir fikir veriyor. Şirkette, özellikle sosyal ve bakım sektöründe, eylemler ve mücadele önlemleri için gerekli hazırlıklar için yeterli zamanı sağlamak amacıyla, Avusturya genelinde olası bir tırmanma planı üzerinde halihazırda çalışılmaktadır. Viyana’daki iş konseyi konferansında seferberlik tarihi 8 Kasım olarak belirlendi. Ve mücadele biçimleri ve tırmanma potansiyeli söz konusu olduğunda, işler rayına oturdu: BR konferansı, sektördeki meslektaşlarına toplu pazarlık müzakereleri ve toplu sözleşme görüşmeleri bağlamında çalışanların grev sayısını artırma çağrısında bulunuyor. 8 Kasım grevleri veya SWÖ-KV müzakerelerinin taleplerini desteklemek için uyarı grevleri yapmak.

Grev fonunun buna da müsait olması için – herhangi bir maaş kesintisi olması durumunda – ÖGB federal yönetim kuruluna gidilerek sendika üyelerine ve siyasilere grev parası ödenmesi için grev fonunun serbest bırakılması için başvuruda bulunulmasına karar verildi. sosyal ekonomideki grevlere destek.

Sendika liderliği tarafından belirlenen ülke çapında dramaturji, Kasım ayının sonuna kadar bir BR konferansı öngörmediğinden ve dolayısıyla daha fazla, birçok çalışma konseyinin ve aktif çalışanın gördüğü grevlere kadar ve grevleri içeren yoğun sendika mücadele önlemleri için yalnızca Aralık ayının başına kadar. kadar çok geç. Bu nedenle, KV müzakerelerinin durumunu ve sendika müzakerelerini desteklemek ve işverenler ve finansörler üzerindeki baskıyı artırmak için gerekli önlemleri ve mücadele biçimlerini ortaklaşa tartışmak için Ekim ayında ülke çapında böyle bir BR konferansının yapılması gerektiği de doğrulandı.