Home , Avrupa , Avusturya’da Kaypakkaya Çoşkuyla Anıldı! (Video Haber)

Avusturya’da Kaypakkaya Çoşkuyla Anıldı! (Video Haber)

DSC_0046AVUSTURYA | 18 – 05 – 2013 | Avusturya’da Kaypakkaya anıldı.

 İnnsbruck’ta Kaypakkaya çoşkuyla anıldı. Partizan ve Sınıf teorisinin ortak çağrısıyla organize edilen anma, İnnsbruck’un en işlek caddesinde yapıldı.  Saat 18.30 da Rathaus Galerinin önünde buluşan çeşitli Kitle örgütleri kendi Bayrak ve Pankartlarıyla katıldılar.

Reyhanlıda Devlet eliyle gerçekleştirilen katliamının bu sürece denk gelmesinden kaynaklı; Reyhanlı katliamıyla ilgili bir Miting gerçekleştirilmiş ve katliam lanetlenmiştir. Katliamla ilgili kurumlar konuşmalar yaptılar.

DSC_0045Partizan da Reyhanlı katliamına yönelik bir  acıklama yaparak; esasen Devlet eliyle yürütülen bu tür katliam ve eylemlerin bir ilk olmadığı,  bunun Devletin Faşist niteliginin bir sonucu olduğunu belirti. Devletin AKP hükümetiyle Suriye halkına karşı yürütüğü saldırganlık ve savaş çığırtganlığı Emperyalist Taşeronluğu‘nun ve işbirlikciliğinin bir tezahürü olduğu vurgulandı. ‘‘Reyhanlı Katliamcisi Faşist Devlet Hesap verecek, Reyhanlının Katilinde hesap sorulacak, Reyhanlı Halkı yalnız değildir,  sloganları atılarak Miting  bititrildi.

Mitingin bitmesiyle birlikte Partizan ve Sınıf teorisinin örgütledigi anma yürüyüşüne başlandı. İnnbruckun en işlek caddelerinde yapılan yürüyüşe 200 den fazla kitle katıldı. En önde Kaypakkayanın  dev Posterinin taşındığı ve hemen arkasındada Partizan bayraklarını yer aldığı kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında yerli kitleler Yürüyüşe ilgiliydi. Yol boyunca Kitleye A/P  yapıldı. Almanca ve Türkce kısa kısa sunumlar yol boyunca kitlelere propagandası yapıldı.

Ibk Anma 1Yol boyunca  ‘‘ Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya, Devrim şehitler ölümsüzdür, Yaşasın Devrimci dayanışma, Kaypakkaya yaşiyor Tikko savaşiyor, Gençler dağlara Partizan iktidara, Faşistlerde Hesap lafla sorulmaz, bizde hesapları namlular sorar, gibi sloganlar atıldı.Yürüyüşün bitmesinde sonra tekrar Miting alanına girildiğinde Partizan  çoşkulu bir şekilde alana sloganlarla girdi. 

Alanda Partizan adına Kaypakkaya ilişkin sunum yapıldı. Sunumda Kaypakkayanın idolojik ve  teorik zemininin bugün daha  güncel olduğu, bunu daha ileriye taşımak hepimizin sorumluluğunda olduğunu belirti. Kaypakkayayi sahiplenmek onun öğretisini, Partisini savunmaktır.

 Partizanın  ardında Sınıf Teorisi bir sunum yaptı.

Daha sonra ise Halk korosu hazırlamış olduğu Korolu Skec sahneledi. İbrahim Kaypakkayanın Diyarbakırdaki işkencenin konu alındığı bölüm sahneye kondu. Koro ve Skecin birlikte işlendiği dinleti kitleler tarafından beğeni aldı ve kitleler de koroya katılarak Marşları hep birlikte seslendirdiler.Dinletiden sonra kitleyle başka bir etkinlikte buluşmak istemiyle Miting bitti.

Ibk anma 5Kaypakkaya  Viyana‘da anıldı

Partizan ve Sınıf Teorisinin ortaklaşa organiz ettiği anma; Türkiyelilerin en kalabalık yaşadıkları 10. Viyanada yapıldı.

 Almanca ve Türkce Biyografisi Almanca ve Türkce yapıldı. Partizan  ve Sınıf teorisi adına Kaypakkayan’ın 40. Yılına ilişkin sunumlar yapıldı. Partizan adına yapılan konuşmalarda daha çok İbrahim Kaypakkayan‘ın tarihsel süreci  ve günümüzdeki günceliği öne çıkarıldı.

Daha sonra Avusturyalı devrimci inşa örgütü İbrahimin mücadelesi ve önemi anlattıktan sonra,  konuşması  için RED HACK ( Kızıl hakerler)  sahneye çağrıldı.

Konuşmalarda sonra  Linz’de  sanatsal faaliyetlerini yürüten Rengi Umut Müzik grubu sahneye cıktı.    Son olarak ozan Kamber söylediği devrimci marşlardan sonra  kitlenin birlikte halaya durmasının ardından anma sona erdi.

IBK. anma

 

 

 

Haberin Videosu