Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da 1 Mayıs Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Avusturya’da 1 Mayıs Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Atik Avusturya Komitesi olarak Avusturya’da dört Eyalette yürüttüğümüz faaliyetlerle kitleleri 1 Mayıs’ta işçi sınıfının direniş ve mücadele gününü uluslararası zülmü ve kapitalist pazar dalış savaşına karşı sokaklara çağırıyoruz. 

Avusturya’da Pandemi sürecinde işçi sınıfına yönelik hak gaspları yoğunlaştı bir süreçti. Özellikle sağlık sektöründe sağlık Bakıcıları ve hemşirelerin en kötü ve zor koşullarda güvensiz koşullarda çalışmaları ciddi bir gündemdi. Pandemi ye karşı yetersiz koruma koşullarınından dolayı çok fazla sağlık personeli hastalandı veya hayatını kaybetti. 

Yine son 60 yılın en yüksek enflasyon dönemini Avusturya yaşamaktayız. Avusturya genelinde yaklaşık 8,5 milyon nüfusun 1.5 milyonu yoksullukla burun buruna. Bunlardan 1.322.000’i artık temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. 

Göçmenlere yönelik şovenist ırkçı saldırılar bu süreçte daha yoğunlaştı. Gün geçmiyor ki bir alanda bir bölgede göçmenlere karşı ırkçı bir girişim veya İslami fobi bir girişim yaşanmasın. 

Bütün bu saydıklarımızdan dolayı geniş kitlelerimizi 1 Mayıs’ta alanlara yürüyüşlere çağırıyoruz. 

1 Mayıs’ta sokaklarda caddelerde haklarımız için en demokratik haklarımız için yaşasın 1 Mayıs sloganlarını hepinizle birlikte haykırmaya çağırıyoruz. 

Emperyalist pazar dalaşlarına ve onların savaşlarına karşı hayır diyoruz. 

Haftalık 30 saatlik iş saati için 1 Mayıs aralarına. 

Yoksulluğa ve hayat pahalına karşı 2. Mayıs da sokaklara. 

Yaşasın 1 Mayıs 

Reji yetki kullan 

Es lebe der 1. Mai 

 

Viyana 
Adress: Operanın Önü
Saat: 11:00  

Linz 
Adress: Volksgarten beim Müzik Theater
Saat: 11:45 

Innsbruck 
Adress: Landhausplatz
Saat:  11:00 

Voralberg 
Adress: Bahnhof Dornbirn
Saat:  14:30