Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , DDSB “Darbeye, OHAL’e karşı direnişin sesini sokakta yükselt”

DDSB “Darbeye, OHAL’e karşı direnişin sesini sokakta yükselt”

ddsbden avcilar eylemine cagriBaşarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve ardından AKP’nin “demokrasi” maskesiyle getirdiği OHAL’e ilişkin bir yazı kaleme alan Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, aynı zamanda bileşeni olduğu Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu’nun 30 Temmuz Cumartesi gerçekleştireceği eyleme çağrı yaptı.

DDSB’nin kaleme aldığı yazı şu şekilde:

 

“Darbeye, OHAL’e karşı direnişin sesini direnişle sokakta yükselt”

15 Temmuz akşamından başlayarak 16 Temmuz gecesi boyunca devam eden askeri darbe girişimi mevcut iktidar tarafından bir lütuf gibi görülerek darbeyi fazla gecikmeden demokrasi çığırtkanlığı yaparak kendi lehine çevirdi. İşçileri katletme pahasına yasaklanan Taksim ve diğer meydanlar halka(!)açıldı. Her işçi-emekçi halklara yönelik bombalama, katliamlarda susan yaygın havuz medyası da jet hızıyla hiç olmadığı kadar halkçı oldu, aralıksız yayın verdi. Anlaşılan penguen belgeselleri çok da önemli değildi. Yine emekçi halkların yaşadığı katliam ve bombalarda ambulanstan önce gelen yayın yasağı sokakta çatışmalar varken, ne olduğundan bihaber 19-20 yaşındaki erlerin boğazı cihatcı sivil faşist güruhu tarafından linçle kesilirken her ne hikmetse kesintisiz sürdü, yasaksız, özgürce(!)

Darbe girişimiyle daha güçlenen ve emekçi halklara, işçi sınıfına, tüm ötekileştirilenlere, sermaye iktidarına karşı işçi sınıfı bilinciyle muhalefet yapan, en küçük kurum, kuruluş ifadelerine yönelik saldırılar artacağı açıkça görülmektedir. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olmakta daha ilk sokağa çıkışta başda HDP ve Alevilerin belirgin olarak yaşadığı yerlere eli silahlı cihatçıların saldırılarıyla netleşmiştir.

Darbeciler yenilmiş’, ‘demokrasi şahsında’ AKP kazanmıştır ancak tüm bu sürecin bedeli açık ki başta Kürt halkı olmak üzere devrimci ve ilerici güçlere, işçi sınıfına, emekçilere, Alevilere, kadınlara ve LGBTİ’lere ödetilmeye çalışılacaktır. Mevcut iktidar kendisine darbe yapan kliğin mevcut gücünü geriletildikçe mızrağın ucu geniş emekçi yığınların kazanımlarına ve muhalif güçlere daha fazla dönecektir.

AKP iktidarı mevcut darbeyi fırsata çevirirken, bir diğer düzen partisi CHP de durumdan vazife çıkararak ve asıl yüzünü ayan beyan ederek, işçi düşmanlığını OHAL ilanı ile hayata geçirdi. Fırsat bu fırsat diyerek Avcılar Belediyesi eliyle Avcılar Belediyesi temizlik işçilerinin çadırına zabıtalarla saldırarak çadırın kurulmasına engel olmuştur. İşçilerin de dediği gibi “işte asıl CHP budur” gerçeği güne çıkmıştır.

İçinde DDSB’nin de olduğu Avcılar Belediyesi Direnişi için oluşturulan dayanışma platformu dönem itibarı önemlidir. Hem darbe ve OHAL gerekçeleri ile emekçilerin kazanılmış haklarına ve en basit demokratik taleplerine karşı başlayan saldırı en erkenden sınıf dostları açısından yanıtlanmalıdır. Bugün bu mevzilerden birisi de CHP’li Avcılar Belediyesi’nde yürütülen ve 100. günlerine yaklaşan temizlik işçilerinin direnişidir. Bu direniş içerik ve tarihsel açıdan da önemlidir. Darbe ve OHAL sürecinde çadırı terk etmeyen işçilerin kararlılığı bizi, yani tüm sınıf dostlarını çok açık bir şekilde sokağa direnişe çağırmaktadır. Öyle köşede kendiliğinden devam eden bir direniş değildir. Taşeronlaşmanın artık sermaye politikası olduğu bir dönemde, taşeronların sendikal hakları açısından da yine çok ciddi bir kazanımlara gebe bir direniştir.

Biz DDSB olarak direnişin önemini bilince çıkararak sınıfın örgütlenme taleplerini ve sendikal haklar için yürütülen bu direnişi tüm taşeron temizlik işçileri açısından bir köşe taşı olacağına inancımızla sonuna kadar değil kazanana kadar mücadelenin bir parçası olduğumuzu bir kez daha olağan üstü koşullarda bile tekrar ediyoruz.

Bu bilinçle dâhil olduğumuz Avcılar Belediyesi Direnişi İle Dayanışma Platformu’nun gerçekleştireceği açıklamaya tüm DDSB’lileri önlük ve dövizleri ile katılmaya çağırıyoruz.

En büyük güç, darbeciliğe, diktalara, baskılara, hak gasplarına, imha-inkar-asimilasyona karşı sermaye ve onun yerli uşaklarına karşı ezilen yığınların birliği ve mücadelesidir!”

 

Tarih: 30 Temmuz Cumartesi

Yer: Galatasaray Lisesi Önü

Saat: 13.00