Anasayfa , Dünya , SYRIZA’da yaprak dökümü: Eski Yunanistan Meclis Başkanı da istifa etti

SYRIZA’da yaprak dökümü: Eski Yunanistan Meclis Başkanı da istifa etti

zoi-konstantopoulou-1Eski Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopoulou, düzenlediği basın toplantısı ile SYRIZA ‘dan istifa ederek Halkın Birliği’ne katıldığını açıkladı

Eski Meclis Başkanı Zoi Konstantopoulou, bugün gerçekleştirdiği büyük basın toplantısı ile seçimlere Panayiotis Lafazanis liderliğindeki Halkın Birliği şemsiyesi altında katılacağını açıkladı. Konstantopoulou daha önce de istifa sinyalleri veriyordu.

Konstantopoulou’nun “Çipras ve SYRIZA, halktan Anayasayı çiğnemeye devam etmek için oy talep ediyor” dedi. Meclis Başkanı, Çipras’ın yeni hedefinin SYRIZA’yı dağıtmak olduğunu belirtti.

Meclis Başkanlığı sürecine değinen Konstantopoulou, SYRIZA-Bağımsız Helenler hükümetinin kendi eserini gölgelemek için elinde gelen tüm çabayı sergilemiş olduğunu savundu.

Konstantopoulou ayrıca, kendisinin ve ailesinin bizzat partisi tarafından hedef tahtasına oturtulduğunu açıkladı.

Önümüzdeki seçim sürecine ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Konstantopoulou, büyük yarışa Halkın Birliği ile beraber bağımsız olarak katılacağını açıkladı. Konstantopoulou, Halkın Birliği’nin halkı görmezden gelenler karşısında kayda değer bir cephe yarattığı değerlendirmesinde bulundu.

Konstantopoulou SYRIZA’nın önemli isimlerindendi. Ailesi köklü bir sol gelenekten gelen Konstantopoulou kemer sıkma önlemlerine en sert tepkiyi gösterenlerin başında geliyordu.

Sendika.Org